Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πυρηνελαιουργείο

Αφόρητη η κάπνα από τα πυρηνελαιουργεία - Ξεσηκωμός στη Μεσσηνία

Πνίγεται ένας ολόκληρος Δήμος - Ζητούν αυτοψίες και μετρήσεις τώρα!
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 27 Ιαν. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την ίδια στιγμή που το Ναύπλιο έχει πνιγεί και απόψε από την κάπνα των πυρηνελαιουργείων, οι κάτοικοι 6 χωριών του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, ξεσηκώθηκαν και ζητούν μαζί με τον Δήμο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, να διενεργηθούν άμεσα μετρήσεις και αυτοψίες.

«Φτάνει πια με την υποβάθμιση της υγείας και της ζωής μας», διαμηνύουν οι κάτοικοι, με τον Δήμο Οιχαλίας να κάνει λόγο για αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνει ο οικείος Δήμος:

«Την 15/1/2020 με έγγραφό μας, προς το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ζητήσαμε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αυτοψίες και μετρήσεις, οι οποίες επιθυμούσαμε να κοινοποιηθούν και στο Δήμο μας), δεδομένης της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί και της έντονης αγανάκτησης των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Σολακίου, Τσουκαλαιϊκων και Μελιγαλά, εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Η εν λόγω αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και το γεγονός χρήζει άμεσης λύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην επιδείνωση των συνθηκών διαμονής των κατοίκων των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων.

Το εν λόγω έγγραφο προσυπογράφεται από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Τσουκαλαιϊκων, Σολακίου και Μελιγαλά».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.