Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αδυνάτισμα φρούτα

Αδυνατίστε διασκεδάζοντας (Μέρος 1ο)

Πως θα χαμογελάμε περισσότερο και θα περνάμε καλά, ενώ ταυτόχρονα θα καίμε περιττές θερμίδες.

Με αυτό το κείμενο ξεκινούν μια σειρά από άρθρα (3 συνολικά στον αριθμό) όπου θα δούμε τρόπους αδυνατίσματος που όμως θα διατηρήσουν ή και θα βελτιώσουν την ψυχική μας κατάσταση και διάθεση αφού θα μας βοηθήσουν να χαμογελάμε περισσότερο και να περνάμε καλά ενώ ταυτόχρονα θα καίμε περιττές θερμίδες. Στην ουσία, θα μάθουμε πως να κρατιόμαστε υγιείς και σε φόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς χωρίς να βαρεθούμε ή να αγκομαχήσουμε. Διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές θα ανακαλύψετε πως να αθληθείτε διασκεδάζοντας και πως να πετύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το αδυνάτισμα σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι ένα ζήτημα πρωτίστως υγείας και ευεξίας αλλά και αισθητικής. Ωστόσο, έχει κάποιες απαιτήσεις. Χρειάζεται το ίδιο το άτομο να αλλάξει τρόπο ζωής και φιλοσοφία. Να καταργήσει βλαβερές συνήθειες χρόνων ή/και να τις αντικαταστήσει με νέες, πιο υγιεινές και αποδοτικές. Όσο πιο άμεσα περάσει σε αυτή τη νέα εποχή, τόσο πιο γρήγορα θα δει το σώμα του να αλλάζει και τα κολακευτικά σχόλια του κόσμου να πληθαίνουν. Πως όμως θα επιτύχουμε ένα τόσο μοναδικό αποτέλεσμα; Θα χρειαστεί να κάνουμε πολλές θυσίες; Όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω, τα πράγματα δεν είναι τόσο αδιανόητα δύσκολα όπως ίσως φαντάζουν τώρα.

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔA

Αν σας αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε την εγγραφή σας σε μια αντίστοιχη λέσχη.  Είτε προτιμάτε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ ή την ομαδική αεροβική γυμναστική δεν έχει καμία σημασία. Στο τέλος της ημέρας θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας για την απόφασή του. Πιο αναλυτικά, τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής είναι πολλαπλά. Πρώτον, πρόκειται για ένα τύπο άθλησης που συνήθως πραγματοποιείται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα και αυτό μας δίνει τον απαραίτητο ενδιάμεσο χρόνο αποθεραπείας και ξεκούρασης. Δεύτερον, τα μέλη της ομάδας σίγουρα θα μας ενθαρρύνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε αλλά και θα περάσουμε πολλές ώρες μαζί κάνοντας αστεία και πειράγματα. Αυτό το κλίμα κοινωνικοποίησης είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του ψυχισμού μας αλλά και του κοινωνικού μας δικτύου. Είναι το ίδιο ακριβώς πλαίσιο που θα μας ωθήσει στην επιτυχία χωρίς να καταλαβαίνουμε πως περνάει ο χρόνος προπόνησης.

Αδυνάτισμα φρούτα

 

Το κόστος εγγραφής σε μια μία ποδοσφαιρική ή άλλη ομάδα ή σε ένα γυμναστήριο δεν είναι σίγουρα απαγορευτικό αφού ξεκινάει από περίπου 20€ το μήνα αναλόγως τις παροχές. Βεβαίως, θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμο μέσα στο πακέτο πληρωμής να περιλαμβάνεται και η συνεργασία με κάποιον ειδικό. Ένας διαιτολόγος για παράδειγμα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σε κάθε ασκούμενο. Αυτός ο εξειδικευμένος επιστήμονας είναι σε θέση ύστερα από μετρήσεις που θα μας κάνει και εκτιμήσεις-πάντα σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εκγύμνασης-να μας υποδείξει την πλέον κατάλληλη δίαιτα για να φτάσουμε ταχύτερα και κυρίως ασφαλέστερα στον στόχο μας είτε αυτός είναι το αδυνάτισμα είτε η ενδυνάμωση είτε και τα δύο.

Ανεξαρτήτως πεποιθήσεων οφείλουμε να είμαστε ανοικτοί και δεκτικοί στις προτάσεις των ειδικών εφόσον θέλουμε να έχουμε πραγματική πρόοδο και οι προσπάθειές μας να ευοδωθούν. Δεν είναι δυνατόν να παρεκκλίνουμε συνεχώς από την προτεινόμενη διατροφή και στο τέλος της χρονιάς να κατηγορούμε το γυμναστή μας ή τον κλινικό διατροφολόγο που μας συμβούλευσε. Εκτός αυτών, ίσως απαιτηθούν από μέρους μας και κάποιες άλλες μικροαλλαγές στην καθημερινότητά μας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε τα απαραίτητα κενά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μας έτσι ώστε να έχουμε χρόνο για τις προπονήσεις μας. Η άθληση σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και με αρκετές ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση θα μας δώσει-πολύ νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε-τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε εδώ και χρόνια. Έτσι, θα μπορέσουμε και πάλι να βάλουμε εκείνα τα ρούχα που κοιτάζουμε εδώ και καιρό με ένα βλέμμα θλίψης και νοσταλγίας στην γκαρνταρόμπα μας!

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.