Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Καλογήρου Σταυριανός

Action Poetry: Ψηφιακός παραστατικός διάλογος μεταξύ ενός ποιητή και μιας ηθοποιού (Video)

Η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου «συνομιλεί» με το ποίημα του εν Ναυπλίω Γιάννη Σταυριανού «Happy End».

Η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου «συνομιλεί» με το ποίημα του Γιάννη ΣταυριανούHappy End” απο την ποιητική συλλογή «Σιωπές σε χάσμα».

Ένας ψηφιακός παραστατικός διάλογος μεταξύ του ποιητή και της ηθοποιού Μαρίνας Καλογήρου. Μια συνομιλία ως μέσο «απεγκλωβισμού» και «συνεύρεσης» των δύο δημιουργών υπό τις συνθήκες ενός φυσικού και κοινωνικού περιορισμού, όπως αυτού που βιώνουμε λόγω πανδημίας.

Η Μαρίνα Καλογήρου χρησιμοποιώντας τα ερμηνευτικά της μέσα καταφέρνει άλλοτε με τη φωνή και άλλοτε με την κίνηση να συνομιλεί τόσο με το ποίημα προσδίδοντας ήχο και εικόνα στους στίχους του, όσο και με τον ίδιο τον ποιητή και τις υπαρξιακές του αναζητήσεις δημιουργώντας με την ερμηνεία της την απαραίτητη ενεργειακή συνθήκη και ατμόσφαιρα, όπου το σωματικό υπερβαίνει το υλικό και συναντά το άυλο και αντίστοιχα το άυλο πραγματώνεται.

Δημιουργία – Ερμηνεία: Μαρίνα Καλογήρου
Φωτογραφία – Μοντάζ: Νίκος Κουστένης
Παραγωγή: Oneness Act

Action Poetry είναι ο όρος για την ποίηση που αποκτά σώμα, γίνεται εικόνα, κίνηση, ήχος. Διαφορετικές τέχνες σε μια απόπειρα συνομιλίας. Μια παραγωγή της Oneness Act, μιας νέας καλλιτεχνικής ομάδας με πολύπλευρες δράσεις και προθέσεις που ανοίγονται ταυτόχρονα σε καλλιτεχνικό -πνευματικό- ανθρωπιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, με σκοπό την ενότητα.

O Γιάννης Σταυριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΒΑ) στο Pace University της Νέας Υόρκης. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας και ζει πλέον μόνιμα στο Ναύπλιο. Γράφει ποιήματα από το 2007.

Με πληροφορίες από elculture.gr

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.