Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

80.000 τόνοι πορτοκάλια καταστράφηκαν στην Αργολίδα

Περίπου το 1/3 της συνολικής παραγωγής του νομού πήγε χαμένο από κηλίδωση - Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 2 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

80.000 τόνοι πορτοκάλια στην Αργολίδα επλήγησαν από κηλίδωση μίσχου με συνέπεια την συνεχή καρπόπτωση από κηλίδωση μίσχου, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και ανεμοθύελλας.

Οι παραγωγοί που επλήγησαν ζητούν να αποζημιωθούν, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ, παρά μόνο από προγράμματα de minimis ή ΠΣΕΑ. 

Την Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών θέτει με ερώτησή του στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο συνδυασμός ακραίων για την εποχή καιρικών φαινομένων, δηλαδή συνεχείς βροχοπτώσεις και η πρόσφατη ανεμοθύελλα στην Αργολίδα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της παραγωγής πορτοκαλιών να πληγεί, καθώς σύμφωνα με τους παραγωγούς έως και 80.000 τόνοι ή περίπου το 1/3 της συνολικής παραγωγής του νομού καταστράφηκαν λόγω κηλίδωσης μίσχου και καρπόπτωσης.

Δεδομένου του ότι η ζημιά αυτή δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, είναι επιτακτικά αναγκαίο να ενεργοποιηθεί κάθε δυνατότητα (de minimis, ΠΣΕΑ) για την αποζημίωση και την στήριξη των παραγωγών που δίνουν άνιση μάχη επιβίωσης.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις  θα διασφαλιστεί η αποζημίωση και στήριξη των παραγωγών πορτοκαλιών στην Αργολίδα που επλήγησαν από κηλίδωση μίσχου και εν συνεχεία καρπόπτωση, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, συνεχών βροχοπτώσεων και ανεμοθύελλας».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org