Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στις γυναίκες λέμε ναι

8 γυναίκες από την Αργολίδα που έγραψαν ιστορία

Στις Γυναίκες λέμε Ναι: Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Ναύπλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Fougaro Artcenter για να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με 8 γυναίκες που τάραξαν τα πολιτικά νερά της Αργολίδας το 1994.

Οι κυρίες Φωτεινή Καρακώστα, Χάρις Τσεκούρα, Κατερίνα Αναστασοπούλου, Γεωργία Γεωργοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου, Αναστασοπούλου, Λιλύ Καλκούνου και η Νίκη Τσεκούρα θα βρεθούν εκεί για να μιλήσουν για την πολιτική πρωτοβουλία που πήραν το 1994, αλλά και για να συνομιλήσουν με τον καθηγητή κοινωνιολογίας και συγγραφέα Γιώργο Κόνδη για τη θέση της γυναίκας στο τότε και στο σήμερα.

Το 1994 στα Πυργιώτικα Αργολίδας, οι 8 γυναίκες, νύφες στο χωριό, κατέβασαν το δικό τους ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές με τον τίτλο "Παρέμβαση Γυναικών".

Ήταν μία κίνηση, που για πρώτη φορά συνέβη στην περιοχή της Αργολίδας και έγινε αμέσως θέμα πανελλαδικά. 

Ένα ψηφοδέλτιο στηριγμένο μόνο από γυναίκες, το οποίο θέλησε να συνεισφέρει και να βρει λύσεις για τον τόπο αλλά και να τονίσει την ενασχοληση των γυναικών με τα κοινά.

Θα ακουστούν οι εμπειρίες τους από την πολιτιική πρωτοβούλια που πήραν και θα γίνει συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στο χώρο της εργασίας, στην πολιτική αλλά και στην οικογένεια.

Ώρες: 7-8μμ.

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνο: 27520-47380
Email: info@fougaro-library.gr

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.