Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημαρχείο Κόρινθος

6 βασικά πιστοποιητικά με ένα κλικ στον Δήμο Κορινθίων

Αξιοποιώντας την περίοδο της πανδημίας ο δήμος Κορινθίων εδραίωσε την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών

Πράξη γίνεται η δέσμευση του Βασίλη Νανόπουλου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου Κορινθίων προς τους δημότες του, την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, την απαλοιφή της ταλαιπωρίας τους και την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής. Από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου και στο εξής, οι δημότες θα μπορούν να εκδίδουν online 6 βασικά πιστοποιητικά, από τον υπολογιστή τους!

6 πιστοποιητικά – 1 μόνο κλικ

· Πιστοποιητικό Γέννησης
· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
· Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης θανάτου
· Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

Ο Δήμος, αξιοποιώντας την περίοδο της πανδημίας στη διάρκεια της οποίας ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν ο μοναδικός τρόπος παροχής υπηρεσιών, κατόρθωσε με στοχευμένη και επισταμένη εργασία να ολοκληρώσει την πλατφόρμα που θα «λύσει» τα χέρια των δημοτών και θα καταστήσει την δια ζώσης παρουσία του στο δήμο και τις υπηρεσίες προαιρετική.

Η πλατφόρμα, όπως είπαμε, είναι από σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στην διάθεση των δημοτών. Η διαδικασία απλή, εύκολη και γρήγορη.
• Είσοδος στην ιστοσελίδα του δήμου www.korinthos.gr
• Κλικ στο banner «e-Υπηρεσίες Δήμου Κορινθίων»
• Επιλογή πιστοποιητικού και Ηλεκτρονική Υποβολή αίτησης

Η υπηρεσία που έχει την ευθύνη της έκδοσης του πιστοποιητικού που αιτείται ο πολίτης παραλαμβάνει την αίτηση, εκδίδει το πιστοποιητικό, το αποστέλλει στο email του δημότη.

«Δουλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Την κάνουμε πράξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αξιοποιώντας την τεχνολογία. Προσφέρουμε καλύτερες και γρηγορότερες υπηρεσίες. Τα 6 πιστοποιητικά είναι ένα μόνο από τα πολλά βήματα που θα κάνουμε! Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι σύντομα δήμος – πρότυπο στην ψηφιακή εξυπηρέτηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος αποδίδοντας εύσημα σε όσους εργάστηκαν άοκνα τις τελευταίες εβδομάδες για την υλοποίηση της πλατφόρμας, τον Γενικό Γραμματέα κ.Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και το Τμήμα Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνίας του Δήμου και την προϊσταμένη του κ.Εύη Παντελέων.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.