home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείοFeatured

45 Αφγανοί εγκαταστάθηκαν στην Τρίπολη

Τις τελευταίες μέρες ήρθαν 45 νέοι Αφγανοί πρόσφυγες στην Τρίπολη από τα νησιά, όπου θα παραμείνουν σε σπίτια, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ».

Οι νέοι πρόσφυγες είναι οικογένειες και μονογονεϊκές οικογένειες και αναμένεται να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να αποκτήσουν τα νόμιμα έγγραφα ώστε να αναχωρήσουν για χώρες της Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στην Τρίπολη 400 άτομα σε 65 σπίτια, μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» το οποίο υλοποιεί η Αναπτυξιακή «Πάρνωνας ΑΕ».

Ο Μαρίνος Μπερέτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 τόνισε πως το πρόγραμμα συνεχίζεται με αρκετές αλλαγές, που μεταξύ άλλων έχουν προκαλέσει αρκετή κινητικότητα στο θέμα και πολλοί πρόσφυγες, στους οποίους για λόγους πίεσης, είχαν σταλεί εξώδικα, μετά τη λήξη του προγράμματος, να εγκαταλείψουν τα σπίτια, κινητοποιήθηκαν και αρκετοί από αυτούς πήραν και αναμένεται και άλλοι να πάρουν διαβατήρια και να φύγουν σε άλλες χώρες, αφού αυτός είναι και ο σκοπός, να φύγουν από την Τρίπολη και να γίνουν αποδέκτες του προγράμματος και άλλα άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Ο κ. Μπερέτσος σημείωσε πως όσο μένουν οι πρόσφυγες στην Τρίπολη τα όποια προβλήματα λύνονται άμεσα και οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει πως έχουν τόσο δικαιώματα όσο και υποχρεώσεις.

Ο κ.Μπερέτσος μίλησε και για τις κινήσεις που έχουν κάνει προς την κατεύθυνση αλλαγής του προγράμματος, αλλά και να δίνονται τα ταξιδιωτικά έγγραφα από την Αστυνομία της Τρίπολης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button