Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

44 φοιτητές πήραν το πτυχίο τους από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 1 Φεβ. 2013
από admin

Ορκίστηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
44 φοιτητές πήραν το πτυχίο τους και έχοντας ευχάριστες αναμνήσεις από την Σχολή και από το Ναύπλιο, γυρίζουν σελίδα…
Όπως τόνισε άλλωστε και στην ομιλία της η Προέδρος, Καθηγήτρια κ. Άλκηστις Κοντογιάννη «Σε μισή ώρα θα λέγεστε Θεατρολόγοι. Σκεφτείτε τι σημαντικός χρόνος το «τώρα», μισή ώρα πριν, μία ώρα μετά. Σκεφτείτε κάτι που επιθυμούσατε τόσο, κάτι  για  το οποίο προσπαθήσατε τόσο, διαβάσατε, κάνατε παραστάσεις, αγωνιστήκατε, κάνατε καταλήψεις, κοιμηθήκατε μέσα στο κτήριο του Πανεπιστημίου, πήγατε και ήρθατε πολλές φορές από το σπίτι σας στο Ναύπλιο, ορισμένοι μείνατε εδώ, ζήσατε μία ζωή στο «αλλού» του Ναυπλίου, δώσατε εξετάσεις και εξετάσεις και τώρα ήρθε ο χρόνος».
Τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων μιλώντας στους αποφοίτους: «Μετά από το θέατρο ευαισθητοποιούμαστε για το όποιο θέμα, είτε είναι συγκρούσεις, είτε έρωτες, είτε μοναξιά είτε αποτυχία. Με το θέατρο βλέπουμε την κοινωνία, το Νοσοκομείο, το Πανεπιστήμιο το κριτικάρουμε, μπορεί έτσι να βελτιωθεί μία κατάσταση. Επειδή σας παραδίδουμε έναν κόσμο Ερείπια- ερίφια χρώματος κατάμαυρου, εδώ  είναι που καλείστε με το θέατρο να αλλάξετε τον εαυτό σας, ας ξεδιπλώσετε τις ικανότητές σας, τον κόσμο τον δικό σας, της γειτονιάς σας, της περιοχής σας, της χώρας σας και των άλλων χωρών. Δώστε νόημα στην καθημερινή πραγματικότητα προωθήστε συλλογικές ιδέες, προωθήστε ιδανικά στο θέατρο, στο σχολείο, σε ομάδες, εργαστείτε για την ειρήνη, για τα ναρκωτικά για τις συγκρούσεις στην οικογένεια στο σχολείο».

Ετικέτες

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.