Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

43 χρόνια μετά ο ελληνικός λαός καταβάλλει τη δική του μεγάλη προσπάθεια

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 17 Νοε. 2016
από admin

Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από την  ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Της γενιάς εκείνων των νέων που ξεσηκώθηκαν απέναντι στην ξενοκίνητη  δικτατορία των συνταγματαρχών και απαίτησαν  ψωμί-παιδεία-ελευθερία.

Με αυτό το παλλαϊκό σύνθημα και με τον αγώνα τους πέτυχαν να κινητοποιήσουν όλη την  κοινωνία και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου  στάθηκαν αφετηρία  και  ορόσημο  για την πτώση της χούντας και την επάνοδο της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

43 χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός καταβάλλει τη δική του  μεγάλη προσπάθεια. Στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, ο ελληνικός λαός παλεύει, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, ενάντια στην εργασιακή απορρύθμιση. Παλεύει για σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, για περισσότερες ευκαιρίες στην εργασία, για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για μια καλύτερη ζωή. Οι δυνάμεις του παλιού, και  το σύστημα της διαπλοκής προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Στην Ελλάδα, την χώρα που ο λαός της στάθηκε όσο κανένας άλλος στο πλάι των προσφύγων, ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και το ρατσιστικό μίσος συνεχίζει να βρίσκει έδαφος, πατώντας πάνω στον φόβο για το διαφορετικό.

Αποτελεί χρέος όλων μας, με σεβασμό στο έπος  της γενιάς του Πολυτεχνείου και με ευθύνη απέναντι στη σημερινή νέα γενιά, να αντισταθούμε στο φασισμό  και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη, πιο δίκαιη κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για μια πατρίδα στο δρόμο της ανάπτυξης με τους νέους πίσω στη χώρα τους, πρωτοπόρους στους αγώνες και στις διεκδικήσεις.
 

Ετικέτες

Γιάννης Γκιόλας Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.