Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Για 40 χρόνια στον ιδιώτη η Μαρίνα Ναυπλίου

40 χρόνια στον ιδιώτη η Μαρίνα Ναυπλίου

Τί προβλέπει η Προγραμματική Σύμβαση, που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σαράντα χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τη Μαρίνα στο Ναύπλιο ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης  Κων/να Νικολάκου «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως Αναθέτουσα Αρχή και αντισυμβαλλόμενος του ΙΦΣ Δημόσιος Φορέας.

Το αντικείμενο της προς δημοπράτηση Σύμβασης Σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) στο Ναύπλιο, για χρονικό διάστημα έως 40 έτη, από τη θέση σε ισχύς αυτής, περιλαμβανομένης της περιόδου μελετών, αδειοδοτήσεων και κατασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το Πρακτικό από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Επισημαίνεται ότι η τελική θέση και το γενικό προγραμματικό σχέδιο (master plan) της μαρίνας θα προσδιοριστεί μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία και είναι πιθανόν να διαφοροποιείται από την ισχύουσα χωροθέτηση.

Το έργο χαρακτηρίζεται ως πλήρως ανταποδοτικό και η Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού που θα συστήσει ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης, θα εισπράττει απ’ ευθείας από τους χρήστες το αντίτιμο των υπηρεσιών που θα παρέχονται στον Τουριστικό Λιμένα.

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, ίδια και δανειακά.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού αναμένεται να είναι σε θέση να εξασφαλίσει σημαντικό ποσό ιδίων κεφαλαίων, καθώς και τις απαιτούμενες πηγές δανειακών κεφαλαίων.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.