Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

40 χρόνια φιλίας με κοινό σημείο τον Όθωνα

Αντιπροσωπεία από το Όττομπρουν στο Ναύπλιο - Μία αδελφοποίηση με βαθιές ρίζες στον χρόνο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 11 Ιουν. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Προσκεκλημένος του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο, ο Δήμαρχος Όττομπρουν Τόμας Λόντερερ.

Τον δήμαρχο συνόδεψε πολυμελής επιτροπή στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων αδελφοποίησης του Ναυπλίου με το Όττομπρουν.

Κωστούρος δήμαρχος Όττομπρουν

Η πρόταση είχε γίνει το 1978 από την τότε δημοτική αρχή της Γερμανικής πόλης και έγινε δεκτή από τον τότε δήμαρχο Ναυπλίου Νίκο Καράπαυλο και το Δ.Σ της εποχής.

Στη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων έγιναν διάφορες εκδηλώσεις και ανταλλαγές αποστολών των δυο πόλεων με κοινό σημείο τον βασιλιά Όθωνα, άγαλμα του οποίου υπάρχει στην πλατεία τριών Ναυάρχων.

Οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης ολοκληρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα, με υποδοχή στις 7.30 στο Δημαρχείο Ναυπλίου του Δημάρχου Όττομπρουν και στην συνέχεια στις 8μμ με την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στην γερμανική αποστολή και ελληνικούς χορούς στην πλατεία Συντάγματος.

Όττομπρουν

Την περιήγηση της επιτροπής στην πόλη που πρωτοπάτησε ο Όθωνας ανέλαβε ο σύλλογος Γερμανόγλωσσων Αργολίδας «φιλία».

Μερικά χιλιόμετρα έξω από το Μόναχο, στο σημείο αποχαιρετισμού του Όθωνα από τους δικούς του κατά τον ερχομό του στην Ελλάδα, κατασκευάστηκε εις ανάμνηση του γεγονότος η βρύση του Όθωνα (Ottobrunn) ή οποία έμελε στην συνέχεια να χαρίσει το όνομά της στον μετέπειτα οικισμό.

Photos: Γιάννης Γαλανόπουλος

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.