Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

40 χρόνια έκλεισε το Μουσείο του Όθωνα

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 28 Ιουλ. 2016
από admin

Επιστολή προς τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με το Ναύπλιο πόλης Όττομπρουν της Βαυαρίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου «Όθων Βασιλέας της Ελλάδος», που λειτουργεί εκεί, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τις κοινές μας πολιτιστικές αξίες, και τους ιστορικούς δεσμούς μας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμε Δήμαρχε,
Αγαπητέ Thomas,

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου «Όθων Βασιλέας της Ελλάδος», στη πόλη Όττομπρουν της Βαυαρίας, θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά, τόσο εσένα όσο και τους πολίτες του δήμου της αδελφής πόλης, για την ίδρυση και διατήρηση ενός τόσο σπουδαίου πολιτιστικού επιτεύγματος.

Το Μουσείο «Όθων Βασιλέας της Ελλάδος» είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο αναδεικνύει τον πολιτισμό και την κοινή ιστορική πορεία των δύο λαών μας και αξίζει τον κόπο, ιδίως η νεολαία, να το καμαρώσει και να δει αυτά τα στοιχεία του κοινού μας πολιτισμού.

Στην γλώσσα μας, οι όροι πολιτισμός και πολιτική διαφέρουν σε μία μόνο συλλαβή και  αυτό νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο, αφού κοινή ρίζα τους είναι η λέξη πόλη. Και βεβαίως όταν λέμε  πόλη δεν εννοούμε μόνον τα κτίρια, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων, το σύνολο των πολιτών της. Πολιτισμός για μας είναι και η ποιότητα και οι αξίες που διέπουν τις σχέσεις των ανθρώπων της πόλης. Αυτές τις δύο έννοιες θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπηρετεί πιστά σαράντα χρόνια τώρα το Μουσείο «Όθων Βασιλέας της Ελλάδος», το μουσείο το οποίο φιλοξενεί την κοινή μας ιστορική διαδρομή. 
 

Ετικέτες

Ναύπλιο Δημήτρης Κωστούρος Οττομπρουν Μουσείο του Όθωνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.