Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

Τίμησαν δεόντως το κάστανο στην Καστάνιτσα.

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε ενεργά για 7η συνεχή χρονιά στη Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Για άλλη μια χρονιά ο παραδοσιακός οικισμός της Καστάνιτσας αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μια γιορτή που διοργανώνεται για 34η χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εκδήλωση προβολής τοπικών προϊόντων και λαϊκής παράδοσης στον Πάρνωνα.

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, 28 και 29 Οκτωβρίου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκε και ξενάγησε εκατοντάδες επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, για τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, για τα μοναστήρια της περιοχής, για την αρχιτεκτονική του χωριού καθώς και για τη διατήρηση της τσακώνικης διαλέκτου, αλλά και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Κέντρου. Επίσης, οι επισκέπτες της γιορτής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω παρουσιάσεων για τον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και για τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού του κάστανου. 

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

Παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα που έχουν παραχθεί από τον Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

Στην πλατεία καταδρομέα Σωτηρίου Κουρούνη όπου πραγματοποιήθηκε η φετινή γιορτή, πέραν των παραπάνω δράσεων περιλάμβανε, παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, μαγειρέματα τοπικών παραδοσιακών φαγητών με βασικό συστατικό το κάστανο κ.α. Επίσης, οι επισκέπτες της γιορτής είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν κάστανα και άλλα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής.

34 χρόνια Γιορτή Κάστανου

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ευχαριστεί για άλλη μια χρονιά τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, τους κατοίκους της Καστάνιτσας και όλους τους εθελοντές της Γιορτής Κάστανου για την πολύ καλή συνεργασία. 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.