Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
34 χρόνια ΕΣΥ - Ο Πουλάς θυμάται Γεννηματά

34 χρόνια ΕΣΥ - Ο Πουλάς θυμάται Γεννηματά

Ποιο θα είναι το μέλλον της δημόσιας υγείας;

Στα 34 χρόνια από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αναφέρεται ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς, Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.

«Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια ολοκληρώθηκε στη χώρα μας η πιο σημαντική μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας. Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή και ανάπτυξη του ΕΣΥ που θα άλλαζε για πάντα το τοπίο της Δημόσιας Υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους Έλληνες πολίτες. Εμπνευστής και οραματιστής της μεταρρύθμισης αυτής ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε, οραματίστηκε και πραγματοποίησε αυτή την αλλαγή πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα 34 χρόνια μετά το πολύπαθο ΕΣΥ βρίσκεται ακόμη εδώ, παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού, τις λειτουργικές και κτιριακές αδυναμίες του και την έλλειψη εκσυγχρονισμού, αντιστέκεται δυναμικά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των άτολμων πολιτικών και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα.

Έχοντας υπηρετήσει το ΕΣΥ τα τελευταία 27 χρόνια και έχοντας ζήσει από πρώτο χέρι τα οφέλη του και τις αδυναμίες του, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα του θα μας βρει απέναντι.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε σθεναρά ότι η Υγεία αποτελεί και πρέπει να αποτελεί Δημόσιο Αγαθό και ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομική κατάστασης, πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτή.»

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.