Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
ΔΕΑΕΡ

316 ευρώ τέλη αποχέτευσης

Τιμή ανά φρεάτιο στο Κρανίδι, που θα μοιράζεται ανάλογα με τον αριθμό παροχών.

Με το ποσό των 316 ευρώ ανά φρεάτιο θα χρεωθούν οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ερμιονίδας, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

Η Απόφαση 192/2018 της ΔΕΥΑΕΡ με τίτλο “Καθορισμός δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς αγωγό αποχέτευσης για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου»", βάζει νέο χαράτσι στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, ως τέλη αποχέτευσης. 

Απόφαση ΔΕΥΑΕΡ

Απόφαση ΔΕΥΑΕΡ

Για το θέμα διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του ο δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, σημειώνοντας τα εξής:

«Αυτό αποτελεί ένα νέο άδικο και καταχρηστικό χαράτσι για τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου, οι οποίοι θα είναι οι μόνοι σε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας που θα επιβαρυνθούν με το κόστος κατασκευής των 316,00€ ανά φρεάτιο. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω χαράτσι αφορά την σύνδεση των αγωγών διακλάδωσης στον κεντρικό αγωγό και μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κάτι αντίστοιχο σε ανάλογα ολοκληρωμένα έργα στην Δ.Κ. Ερμιόνης, στην Τ.Κ. Κοιλάδας, αλλά ούτε και στην Δ.Κ. Κρανιδίου όπου έχει ολοκληρωθεί περίπου το ¼ του αποχετευτικού δικτύου. 

Η εν λόγω επιβάρυνση – χαράτσι θίγει κυρίως τις μικρές ιδιοκτησίες και τις μονοκατοικίες, σε σχέση με τα πολυώροφα κτίρια, όπου το συγκεκριμένο ποσό κατανέμεται ανάλογα με τις παροχές νερού. Άρα κυρίως θίγεται και επιβαρύνεται η Δ.Κ. Κρανιδίου που έχει πολλές μονοκατοικίες. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πέρα από αυτό το χαράτσι και με την ολοκλήρωση του έργου, οι ιδιώτες καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης ανά παροχή νερού και με το κόστος κατασκευής του δικτύου σύνδεσης από την κατοικία μέχρι το φρεάτιο. 

Οπότε συνολικά υπάρχει μια τεράστια επιβάρυνση προς τους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων Κρανιδίου και Πορτοχελίου. 

Εμείς καταψηφίσαμε την παραπάνω απόφαση, διότι εδώ και 4 χρόνια θα έπρεπε ο Δήμαρχος και η ΔΕΥΑΕΡ να είχαν εξασφαλίσει το ποσό των 790.000,00€, δηλαδή της συμμετοχής της ΔΕΥΑΕΡ στο έργο για την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης. 

Δεν αξιοποιήθηκαν χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια, από Εθνικά και Περιφερειακά Προγράμματα. 

Από τον Μάρτιο του 2018, που είχε έρθει το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε επισημάνει την αρνητική μας θέση σε αυτό το χαράτσι, οπότε και αναβλήθηκε το θέμα προκειμένου να βρεθεί μια άλλη λύση. 

Και από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο να δεχτούμε την απειλή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή, πως εάν δεν ψηφιστεί αυτό το άδικο χαράτσι θα χαθεί το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου. 

Απαιτείται σοβαρότητα από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος έχασε τον έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου δύο φορές, σε δύο Δημαρχικές θητείες του. 

Δεν μπορεί, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του και την αναποτελεσματικότητά του, να έρχεται στο παραπέντε και να φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων το Δημοτικό Συμβούλιο, επιβαρύνοντας με άδικα χαράτσια τις τσέπες των Δημοτών. 

Δηλαδή έρχονται οι Δημότες να πληρώσουν από την τσέπη τους τις παραλήψεις, την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή. 

Εμείς σαν παράταξη έχουμε αποδείξει ότι όταν χρειάζεται «βάζουμε πλάτη» και ψηφίζουμε αναγκαίες πιστώσεις, π.χ. για την καθαριότητα, παρόλο που και σε αυτή την περίπτωση έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν έχετε κάνει τίποτα προκειμένου να πληρωθεί ο συμπατριώτης μας, ιδιοκτήτης της έκτασης που λειτουργεί το Πράσινο Σημείο. 

Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη, με τον τρόπο που λειτουργείτε και φέρνετε κρίσιμα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας εκβιαστικά διλλήματα στους Δημοτικούς Συμβούλους». 

 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.