Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
30 χρόνια χωρίς σχολείο στο Ναύπλιο – Φιλοξενούμενοι μια ζωή

30 χρόνια χωρίς σχολείο στο Ναύπλιο – Φιλοξενούμενοι μια ζωή

Οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού δέχονται ως λύση ακόμα και το στρατόπεδο

Τα χρόνια περνούν, οι υποσχέσεις ξεχνιούνται και δημιουργούνται νέες που θα ξεχαστούν και αυτές, αλλά οι μαθητές ενός ολόκληρου δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο, παραμένουν άστεγοι και φιλοξενούμενοι ενός άλλου σχολείου.

Ο λόγος για το 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, που για 30 ολόκληρα χρόνια στερείται στέγης. Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές υπόσχονται, αλλά τις υποσχέσεις παίρνουν μαζί οι μαθητές που αποφοιτούν από το σχολείο αυτό, και τις ξαναθυμούνται όταν γίνονται γονείς για να ξαναστείλουν εκεί τα δικά τους παιδιά. Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Οι σύλλογοι γονέων έχουν κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά τα παιδιά μεγαλώνουν φεύγουν από το σχολείο, αλλάζουν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και αποτέλεσμα δεν υπάρχει δυστυχώς.

Ο νυν σύλλογος προσπαθεί αυτή τη φορά μεθοδευμένα και με συγκεκριμένη πρόταση μήπως καταφέρει το ακατόρθωτο.

Με ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο αναφέρει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση ως προσωρινή λύση τη διαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου εντός του στρατοπέδου για τις ανάγκες στέγασης του 5ου δημοτικού σχολείου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον
Αξιότιμο Δήμαρχο
Κο Δημήτριο Κωστούρο
Ενταύθα.

Επί σειρά ετών υφίσταται η ανάγκη δημιουργίας κτιρίου για τη στέγαση των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και μέχρι σήμερα ουδείς έχει ενσκήψει στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που προκύπτει από τη συστέγαση των μαθητών του 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων.
Λειτουργικά δεν επαρκούν οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας για την κάλυψη του αριθμού των μαθητών, συνεπώς χρησιμοποιούνται ενοικιαζόμενες παραπλήσιες ακατάλληλες αίθουσες, εκτός σχολικού συγκροτήματος για τις ανάγκες των καθημερινών μαθημάτων. Η μετακίνηση των μαθητών συνεπάγεται της απώλειας ωφέλιμου χρόνου τόσο από το ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και από το διάλειμμα των μαθητών αυτών, δημιουργώντας τους ανισότητα σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Δεν υπάρχουν χώροι, για γραφεία και αίθουσες συναθροίσεων των εκπαιδευτικών και ενημέρωσης των γονέων, ώστε να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και επαφή, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Λόγω έλλειψης χώρων, κινδυνεύει να χαθεί η αυτόνομη οντότητα που διακρίνει τα δύο σχολεία, τείνοντας να συγχωνευθούν αλλοιώνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά τους.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του συνοικισμού είναι η δημιουργία κτιρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Ένα θέμα που απασχολεί την πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια και που δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση.
Με αφορμή τη συζήτηση που μονοπωλεί τελευταία η χρήση του στρατοπέδου, ανεξάρτητα από τη μεταφορά ή όχι υπηρεσιών κι άλλων φορέων της πόλης, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που περιέχει μια τέτοια προσωρινή λύση, σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα διαχωρισμού και την ανάδειξη σε πρώτη προτεραιότητα του θέματος της κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ατέλειες και παραλείψεις του υφιστάμενου κτιρίου, υπάρχει επιτακτική ανάγκη κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος με την κατάλληλη δομή και ασφάλεια που απαιτείται για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Ένα σχολείο το οποίο θα καλύπτει μεγάλο αριθμό μαθητών εντός της πόλεώς μας που δεν ξεχωρίζει από τον κοινωνικό ιστό της γειτονιάς με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.

Υπάρχουν αρκετοί χώροι τους οποίους γνωρίζετε και θα μπορέσετε να επιλέξετε έναν εξ αυτών. Η απόφαση που θα ληφθεί εναπόκειται σε σας. Αν επιλέξετε τον περιβάλλοντα χώρο του Στρατοπέδου, άποψή μας είναι, να υπάρχει πλήρης αυτονομία του σχολικού συγκροτήματος, ανεξάρτητο από τις άλλες χρήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τις υποδομές που απαιτούνται. Μία άλλη προσωρινή λύση είναι η διαμόρφωση του υπάρχοντος κτιρίου εντός του στρατοπέδου για τις ανάγκες στέγασης του 5ου δημοτικού σχολείου.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη της εποχής μας να χτίσουμε καινούργιο σχολείο, να δώσουμε στα παιδιά μας τη μόρφωση και την παιδεία που τους αξίζει. Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, χρειάζεται ένα σχολείο με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, με αίθουσες διδασκαλίας, τμήματα ένταξης, τμήματα υποδοχής, βιβλιοθήκες, αποθηκευτικούς χώρους, αίθουσες σίτισης, αίθουσες εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, σύγχρονους χώρους υγιεινής και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, για να μπορούν τα παιδιά μας να ονειρεύονται το μέλλον που τους ανήκει στο μέτρο που τους αξίζει.
Τα χρόνια πέρασαν, η εποχή άλλαξε, οι εξελίξεις μας προσπερνάνε, οι ανάγκες αυξάνονται, και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για την κατασκευή του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Σε μια πόλη με βαθιά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, της οποίας άρχεστε επάξια, οφείλουμε να συνεχίσουμε και να παραδώσουμε στους σημερινούς μαθητές και κατ’ επέκταση στις επόμενες γενιές τα θεμέλια της γνώσης και της συνέπειας.

Ζητάμε τη στήριξη όλων των δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων, τη στήριξη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας να είναι δίπλα μας στο δίκαιο αίτημά μας για τη στέγη του 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου.
Μη χαθεί περισσότερος πολύτιμος χρόνος.
Πιστεύουμε θα δώσετε τέλος, ως ο αρμοδιότερος, στην ταλαιπωρία των μαθητών πρωτίστως και των οικογενειών τους. Μη γίνει ένα τόσο σημαντικό θέμα αντικείμενο εκμετάλλευσης μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Κατόπιν όλων των ανωτέρω απαιτούμε την προτεραιότητά σας σε αυτό το τεράστιο κοινωφελές έργο.
Ευελπιστούμε για την άμεση λύση και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κα Νίκη Κεραμέως
2. Βουλευτές Αργολίδας
κ.κ. Ανδριανός Ιωάννης, Γκιόλας Ιωάννης, Πουλάς Ανδρέας
3. Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
κ. Ιωάννης Μαλτέζος
4. Πρόεδρος και μέλη Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ναυπλιέων
5. Δ/νση Α'βάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας
6. Σχολική επιτροπή Α'βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ναυπλιέων
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.