Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Δήμος Άργους - Μυκηνών δοξολογία 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών είχε ανακοινώσει επίσημα ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις

Τι ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Μόνο σημαιοστολισμός, δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στο πρόγραμμα.

Μόνο με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων σε απόσταση και με μάσκα, έχει ανακοινώσει από χθες ο Δήμος Άργους - Μυκηνών πως θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου στο Άργος και τις δημοτικές ενότητες και κοινότητες.

Η μηχανοκίνητη παρέλαση που προανήγγειλε ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δεν συμπεριλαμβάνεται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και αποτελεί μία ιδιωτική πρωτοβουλία που πλέον παραμένει αμφίβολο αν και κατα πόσο θα πραγματοποιηθεί, καθώς το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απαγορεύει πάσης φύσεως παρελάσεις. Αν και δεν διευκρινίζεται το τι ακριβώς ερμηνεύεται ως «παρέλαση», όπως φαίνεται η διάταξη παίρνει μπάλα και τις αυτοκινούμενες πορείες που έχουν ανακοινωθεί από ομάδες πολιτών και φορείς ανά την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Άργους - Μυηνών:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά τα υπ’ αριθ. 67269/13.10.2020 και υπ’ αριθ. 67271/13.10.2020 έγγραφα  του Υπουργείου Εσωτερικών –Τμήματος Ποιότητας & Εθιμοτυπίας και τα  έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί  για την αντιμετώπιση  κινδύνου διασποράς του covid-19, για τονεορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Αργους – Μυκηνών , δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Ωστόσο, η ματαίωσή τους  ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ο εορτασμός στο Δήμο Αργους-Μυκηνών θα γίνει ΜΟΝΟ με την Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων (αποστάσεις, μάσκα κλπ.)

(ακολουθεί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ )

ΤΕΤΑΡΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σημαιοστολισμός στον Δήμο Αργους – Μυκηνών ορίζεται:

Γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου .
Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

Στην πόλη του Αργους

ΩΡΑ 10.00 :Τέλεση Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Πέτρου, παρουσία των Επισήμων. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο.
(προσέλευση 5΄ πριν, με μάσκα)

ΩΡΑ 10.15: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, στο ηρώο της πλατείας Αγ.Πέτρου.
Στον εορτασμό  της Επετείου στο Αργος,  θα συμμετέχουν με την παρουσία τους στο χώρο του Ηρώουκαι σε μεγάλες αποστάσεις, ΜΟΝΟ Οι επίσημες Αρχές

Και  

α) οι σημαιοφόροι τωνδημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Αργους με τους παραστάτες τους και έναν συνοδό καθηγητή.

β) οι σημαιοφόροι (χωρίς παραστάτες) Συλλόγων παραδοσιακών χορών Αργους με παραδοσιακή φορεσιά .

Η τήρηση μέτρων και τοποθέτηση παρισταμένων, θα γίνει υπό την επίβλεψη  του αρμόδιου Τελετάρχη κου Σταμάτη Παναγιωτόπουλου-
τηλ.γραφείου 2751060029 ή  κιν. 694 756 5959)

Στις  Δημοτικές Ενότητες & Κοινότητες του Δήμου Αργους Μυκηνών

TΕΤΑΡΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σημαιοστολισμός στον Δήμο Αργους – Μυκηνών ορίζεται:

Γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου .

Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

Για την κατάθεση στεφάνων θα μεριμνήσουν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι στις Ενότητες και Κοινότητες που  έχουν ορισθεί ως περιφερειακοί υπεύθυνοι και σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός  όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε  χώρο στον οποίο υπάρχει Ηρώο, με ολιγομελή παρουσία, τηρώντας αυστηρά τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις».

Αναμένουμε να δούμε, ποια θα είναι η απόφαση αναφορικά με τη μηχανοκίνητη πορεία που έχει προαναγγελθεί για αύριο το πρωί σε Άργος και Νέα Κίο, η οποία λογικά θα ακυρωθεί, με βάση και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.