Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

18 στους 21 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα σερφάρουν δωρεάν στο Ίντερνετ

Πετυχημένη η συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου με το ΕΚΕΤΑ.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 10 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης υποβολών αιτημάτων για λήψη χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU.

Το πρόγραμμα παρέχει σε κάθε ωφελούμενο δήμο ένα κουπόνι αξίας 15.000€ για τη δημιουργία ασύρματων hotspots WiFi σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και 21 δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Σεπτέμβριο προχώρησαν σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), ώστε να παρασχεθεί στους συμμετέχοντες δήμους κάθε δυνατή βοήθεια για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ευρωπαϊκών δήμων κατά την πρώτη φάση υποβολής των αιτημάτων ήταν πολύ μεγάλος, καθώς υπεβλήθησαν 13.198 αιτήσεις για μόλις 2.800 κουπόνια (ικανοποιήθηκε λιγότερο από 1 στις 5 αιτήσεις).

Το ΕΚΕΤΑ αξιοποιώντας τόσο τις δικτυακές του υποδομές υψηλής ταχύτητας, όσο και τη σημαντική εμπειρία που διαθέτει σε υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση σχεδόν για το σύνολο των δήμων, αφού εγκρίθηκαν οι 18 στους 21 (86% ποσοστό επιτυχίας), ενώ οι τρεις εξαιρούμενοι δήμοι δεν έλαβαν κουπόνι εξαιτίας εσωτερικών τους διαδικασιών, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν άμεσα, ώστε να λάβουν χρηματοδότηση κατά τη δεύτερη φάση (Ιανουάριος 2019).

Το ποσοστό λήψης κουπονιών χρηματοδότησης, σε εθνικό επίπεδο (εξαιρουμένων των δήμων που εκπροσωπήθηκαν από το ΕΚΕΤΑ), ανήλθε στο 48%.

Το σχεδόν απόλυτο ποσοστό επιτυχίας επιβεβαιώνει την εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στους φορείς, η οποία αναμένεται να επεκταθεί και σε μελλοντικά προγράμματα και δράσεις.

Να σημειωθεί πως στους Δήμους που θα λάβουν το κουπόνι είναι και οι τέσσερις Δήμοι της Αργολίδας.

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.