Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

ΣΔΕ Κρανιδίου

14 χρόνια Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι

Τελευταία ημέρα εγγραφών την Τετάρτη. Το μήνυμα του Τάσου Λάμπρου εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου οι εγγραφές για τον Α’ Κύκλο μάθησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι, που σηματοδοτεί την έναρξη της 14ης χρονιάς λειτουργίας του.

Όπως σημειώνει ο Τάσος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας, καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τον Α’ Κύκλο μάθησης του ΣΔΕ (Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας) στο Κρανίδι.

Για μια άλλη χρονιά ο στόχο μας, να λειτουργήσει ένα πλήρης τμήμα μάθησης επιτευχθεί , δεκαοχτώ ενήλικες μαθητές μας εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την μεγάλη σημαντική ευκαιρία μάθησης και θα ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση , το απολυτήριο του Γυμνασίου σε δυο χρόνια θα τους περιμένει , ένας στόχος, μια επιθυμία για να κερδίσουν νέες προοπτικές στην ζωή τους. 

Ο θεσμός του Σχολείου  Δεύτερης Ευκαιρίας είναι πολύ σημαντικός γιατί δίνει σε ενήλικες μαθητές , οι οποίοι δεν είχαν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση την δυνατότητα να αποκτήσουν το απολυτήριο του γυμνασίου μέσα σε δυο χρόνια σχολικής δραστηριότητας μέσα σε δυο χρόνια μάθησης, κατά τις απογευματινές ώρες στο φιλόξενο χώρο του Γυμνασίου Κρανιδίου.    

Πολλοί αναρωτιούνται , γιατί αυτήν η δημοσιότητα και η προβολή του ΣΔΕ στα ΜΜΕ του τόπου μας έντυπα και ηλεκτρονικά; Αυτή είναι η υποχρέωση του Δήμου μας , της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πλαίσια συνεργασίας με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης που έχει την ευθύνη για την λειτουργία των ΣΔΕ. Ο κανόνας δημοσιότητας είναι η υποχρέωση , είναι μια ευθύνη του ΟΤΑ , για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για να στηρίξει αυτήν την εκπαιδευτική δομή, για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία  εκπαίδευσης και μάθησης, για να αντιμετωπίσει τα αρνητικά στερεότυπα που περιθωριοποιούν τους ανθρώπους και συμβάλλουν σε διερεύνηση των κοινωνικών αποκλεισμών και ανισοτήτων. 

Γι’ αυτό πρωταγωνιστούμε σε αυτήν την πολύπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με τις δυο ιδιότητες (του Δημοτικού Συμβούλου και του Εκπαιδευτικού). Αξίζει να προσπαθήσουμε για την συνέχιση της λειτουργίας αυτής της εκπαιδευτικής δομής, και θα λειτουργεί όσο υπάρχουν ενήλικες μαθητές – πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ξεκινάει λοιπόν η 14η χρονιά λειτουργίας του ΣΔΕ στο Κρανίδι, μια χρονιά αυστηρή στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου , μια όμως ακόμη χρονιά , γνώσης , εμπειριών , μάθησης και κοινωνικοποίησης. Μια νέα σχολική χρονιά προκλήσεων με πολλαπλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους». 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.