Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Μολάοι Λακωνίας

13 νερόμυλοι έδωσαν το όνομα σε αυτή την αμφιθεατρικά χτισμένη κωμόπολη της Πελοποννήσου

Ανεξερεύνητα μυστικά και άγνωστες γωνιές γύρω από τη Μονεμβασιά.

Μικρός βυζαντινός οικισμός στη Λακωνία, με το όνομά του να προέρχεται από το Αιολικό Μολάοι που σημαίνει πόλη των μύλων. Λόγω της ύπαρξης δεκατριών νερόμυλων που τροφοδοτούνταν από τα άφθονα νερά της Κουρκούλας και της Γκαγκανιάς.

Η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, λόγω και την Μονεμβασιάς που βρίσκεται κοντά, αλλά αξίζει να βρεθείτε στους Μολάους και την περίοδο που ανθίζουν οι αμυγδαλιές (αρχές Φεβρουαρίου με μέσα Μαρτίου) όπου το θέαμα είναι μοναδικό.

Μολάοι Λακωνίας Μύλοι

 

Μολάοι Λακωνίας Παλιόπυργος

 

Έδρα του Δήμου Μονεμβασιάς, οι Μολάοι έχουν επίνειο την Ελαία, γραφικό ψαροχώρι με εξοχικές κατοικίες και με εκπληκτικές παραλίες. Μπορείτε να κολυμπήσετε επίσης στην Πλύτρα, στο Μακρύ Γιαλό, στο Τηγάνι και στα Γερμανικά.

Αν λατρεύεται την πεζοπορία επισκεφθείτε το Φαράγγι της Λάρνακας που χωρίζει του Μολάους στα δύο. Στην διαδρομή σας θα δείτε τρεχούμενα νερά, ρυάκια, λιμνούλες, μικρούς καταρράκτες, πολυποίκιλη βλάστηση, αρωματικά φυτά και λουλούδια. 

Μολάοι Λακωνίας

 

Ελαία

 

Οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, καλά κρατούν στην περιοχή. Της Αγίας Παρασκευής έχει πανηγύρι στους Μολάους, της Αναλήψεως στην Ελιά και της Μεταμορφώσεως στη Μεταμόρφωση. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου γίνεται γιορτή του κρασιού στη Συκιά και γιορτή της γίδας στα Κουπιά και στις 9 Νοεμβρίου το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά.
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.