Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παναρκαδικό Νοσοκομείο

125.000$ από την ομογένεια για το Παναρκαδικό

Δωρεά υπερπολύτιμου ιατρικού εξοπλισμού από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

Για άλλη μια φορά η Ομογένεια δεν ξεχνά την πατρώα γη και στις δύσκολες ώρες που διανύουμε στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Αρκαδίας. Αυτή τη φορά  η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής στέκεται στο πλευρό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως οργανώνοντας μια δωρεά υπερπολύτιμου ιατρικού εξοπλισμού, συνολικής αξίας 125.000 δολαρίων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Τάσος Τζανής, ο Λοιμωξιολόγος, Παρασκευάς Νίκου, ο Πνευμονολόγος, Κώστας Ζαχαριάς και άλλοι τεχνικοί σύμβουλοι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Από την πλευρά της Παναρκαδικής, ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ανδρέας Παπαντωνίου, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτροπών, Γιώργος Σουρούνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σουρούνης, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυο αναπνευστήρες, ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα, έναν φορητό υπέρηχο με κεφαλή, ένα βίντεο-λαρυγγοσκοπικό, πέντε τεμάχια μόνιτορ φορητά, έναν αναλυτή αερίων αίματος και έναν ανεμιστήρια μη επεμβατικού αερισμού.

«Ορισμένα είδη μπορούμε να τα παραλάβουμε πιο άμεσα, κάποια άλλα θα είναι διαθέσιμα αργότερα. Για παράδειγμα, οι δυο αναπνευστήρες, οι οποίοι θα προστεθούν στους 5 που έχει αυτήν την στιγμή η ΜΕΘ, θα είναι στη διάθεση του νοσοκομείου τον Σεπτέμβριο. Επίσης, τον Μάιο θα ακολουθήσει αποστολή ιματισμού, που θα αποτελείται από σεντόνια, κουβέρτες, ρόμπες για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε ο κ. Σουρούνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Παπαντωνίου, τόνισε ότι η Παναρκαδική Ομοσπονδία στηρίζει διαχρονικά του νοσοκομείο, το οποίο, άλλωστε, ιδρύθηκε από Αρκάδες της Αμερικής το 1950 – 51 και παραμένει υπό την υψηλή εποπτεία τους.

«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο προετοιμάζεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει περαιτέρω έξαρση του κορωνοϊού στην επαρχία και επιζητά τον εξοπλισμό του με ιατρικά μηχανήματα. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχύσει με ό,τι μπορούμε να βρούμε στην αγορά σήμερα. Αλλωστε, γνωρίζετε από την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, ότι είδη όπως οι αναπνευστήρες είναι δύσκολο να βρεθούν. Εχουμε βρει όμως μερικά μηχανήματα, είτε από εδώ, είτε από την Ελλάδα και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να στείλουμε ότι μπορούμε», τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, που εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να διατηρούνται σχετικά χαμηλά οι αριθμοί των κρουσμάτων και των απωλειών από τον κορωνοϊό, σε σχέση με άλλες χώρες.

Τέλος, ο Γιώργος Σουρούνης συμπλήρωσε πως θα υπάρξει άλλο ένα τηλεφωνικό ραντεβού, με την συμμετοχή της Διοίκησης και των γιατρών, ούτως ώστε να γίνει η τελική επιλογή και παραγγελία των μηχανημάτων.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.