Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

102.000 ευρώ για την σωτηρία του Αγίου Νικολάου

Περιφέρεια και Δήμος πληρώνουν τις απαραίτητες μελέτες για την αποτύπωση του ναού και της ξύλινης στέγης, την διερεύνηση της στατικής επάρκειας και την εκτίμηση της τρωτότητας του Ιερού Ναού.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 13 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποτύπωση του ναού και της ξύλινης στέγης, την διερεύνηση της στατικής επάρκειας και την εκτίμηση της τρωτότητας του φέροντος οργανισμού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, με σκοπό να γίνει εντοπισμός των προβλημάτων και να προταθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα και οι τεχνικές επέμβασης και ενίσχυσης για την αποκατάσταση, τόσο της φθαρμένης και υποστυλωμένης ξύλινης στέγης, όσο και του συνόλου του Ναού, καθώς επίσης και η σύνταξη προϋπολογισμού για τις εργασίες που θα απαιτηθούν.

«Πρόκειται για έμπρακτη απόδειξη της προσφοράς του Δήμου μας στην σωτηρία των μνημείων και της ζωντανής ιστορίας της πόλης και απάντηση σε αυτούς που εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό, μηδενίζοντας τα πάντα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κατά την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση- ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο.

Το συνολικό κόστος των μελετών ανέρχεται σε 102.000 € συνολικά (περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, θα συνεισφέρει το ποσό των 65.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα συνεισφέρει το ποσό των 35.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., θα συνεισφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια 24 μήνες με δυνατότητα παράτασης έως και 12 ακόμη μήνες.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα μετά από διαλογική συζήτηση την συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.