Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποτροφίες από τη Μητρόπολη Κορίνθου

100.000€ για υποτροφίες από τη Μητρόπολη Κορίνθου

100 Κορίνθιοι φοιτητές πήραν από 1000€

Στον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου για την Οικονομική Ενίσχυση Φοιτητών-Φοιτητριών της Κορινθίας. Πρόκειται για έναν θεσμό που τηρείται απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια, με ποσά ολοένα και αυξανόμενα. 

Ο θεσμός των υποτροφιών είναι η μετεξέλιξη της από πολλών ετών θεσπισμένης τελετής της «προικοδοτήσεως». Από το 2006, οπότε εγκαταστάθηκε στην Κόρινθο ως Μητροπολίτης ο κ. Διονύσιος με προσωπική του μέριμνα, έδωσε το χαρακτήρα άμεσης βοήθειας-υποτροφίας προς τους φοιτητές της Κορινθίας. Έκτοτε έχουν δοθεί 1.430 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και το προσφερόμενο ποσό έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ! 

Έτσι λοιπόν και φέτος με την δέουσα και επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη αδελφών , καθώς η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των αναξιοπαθούντων, γενικά, αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, μετά την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.

 

Παράλληλα από φέτος η Μητρόπολη Κορίνθου αναλαμβάνει μια νέα δραστηριότητα με τη χρηματοδότηση του εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Θεολογία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 
Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος στον επίλογό του θα δοθούν ακόμα 60.000€ ως υποτροφία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, που θα φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τα μαθήματα του οποίου θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθησαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό, προσερχόμενοι απ’ όλη την Κορινθία για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία από το χαριτόβρυτο απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ακύλα. 

Οι Υποτροφίες (με την μορφή τραπεζικών βιβλιαρίων) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων σπουδαστών.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.