banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Ελαφόνησος Eco Week 2025 με πριγκηπική παρουσία

Με τη συμμετοχή του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό πραγματοποιήθηκε το Elafonisos Eco Week 2025

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ελαφόνησος Eco Week 2025 με πριγκηπική παρουσία
ptoxos alvertos monaco

Η Ελαφόνησος έγινε, για τρεις ημέρες, σημείο συνάντησης διεθνούς διαλόγου και δράσης για το περιβάλλον. Από τις 14 έως τις 16 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό και προσωπικοτήτων απ’ όλη τη Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε το Elafonisos Eco Week 2025, ένα κορυφαίο γεγονός για τη βιωσιμότητα και την προστασία των φυσικών πόρων.

Ελαφόνησος eco week

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέδειξε με σαφήνεια και στρατηγικό όραμα την πολιτική της Περιφέρειας στους τομείς της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων. «Όποιος ελέγχει το νερό, ορίζει το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας πως η κλιματική αλλαγή επιτείνει τις πιέσεις και πως η διαχείριση των υδάτων είναι σήμερα ζήτημα πολιτισμού, αξιοπρέπειας και επιβίωσης.

Παρουσίασε τον συνεκτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος βασίζεται σε στρατηγική προσέγγιση, τεχνολογικές λύσεις και υποδομές, όπως π.χ. στη λίμνη Τάκα, στο Φιλιατρινό φράγμα, στον Ανάβαλο, στον Ασωπό και στο Μιναγιώτικο φράγμα, καθώς και στη σύσταση Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής στην Καλαμάτα.

alvertos monaco

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου: «Ολοκληρώνουμε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό σύστημα, με τρεις μεγάλες μονάδες και δυναμικότητα 200.000 τόνων απορριμμάτων τον χρόνο και πλέον θέλουμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα της κυκλικής οικονομίας».

Η παρουσία του Περιφερειάρχη έκλεισε με το εξής μήνυμα: «Ο πολιτισμός μας δεν θα κριθεί μόνο από τα κτίρια ή τους δρόμους που θα αφήσουμε πίσω ή το καλό σήμα που θα έχει το κινητό μας τηλέφωνο. Θα κριθεί και από το αν καταφέραμε να προστατεύσουμε το νερό. Την πηγή της ζωής. Ας εργαστούμε λοιπόν για ένα μέλλον που μπορεί να χτιστεί με σύνεση, συνεργασία και σεβασμό».

Ελαφόνησος eco week

Η διεθνής απήχηση της διοργάνωσης υπογραμμίστηκε από την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, ο οποίος άνοιξε τη δεύτερη ημέρα με κεντρική ομιλία, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης.

Τη διοργάνωση και τον συντονισμό ανέλαβε ο Enrico Toja, Πρόεδρος της Elafonisos Eco, ενώ ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, Άγγελος Τσιριγωτάκης, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου, τονίζοντας την ανάγκη η Ελαφόνησος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική δράση στη Μεσόγειο.

Στις εργασίες συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis