home design 800x400

home design 1170Χ320

Ένα μυθικό φαράγγι συνδέει την Ερμιόνη με τους Φούρνους και σε καλεί να το εξερευνήσεις

Το Καταφύκι είναι ένας τόπος που μαγεύει. Οι ήχοι του φαραγγιού, το θρόισμα των φύλλων, τα τιτιβίσματα των πουλιών, το ποτάμι και τόσα άλλα μαγικά που συμβαίνουν εκεί, σε προκαλούν να τα καταγράψεις
Καταφύκι Ερμιονίδα

Το μαγευτικό Καταφύκι, το φαράγγι των μύθων, συνδέει την Ερμιόνη μέσα από μια παραδεισένια διαδρομή, με το γραφικό χωριό Φούρνοι.

Με την απόφαση 772/1992 του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή κατοίκων της περιοχής για να αποτρέψουν το φαράγγι να γίνει δρόμος, προστατεύεται ως «Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής».

Βρίσκεται 5-6 χλμ. βορειοδυτικά της Ερμιόνης. Το φαράγγι είναι γεμάτο πεύκα, δάφνες, λυγαριές και μυρτιές. Το μικρό μονοπάτι ήταν ένας από τους αρχαίους δρόμους που ένωνε τον Μάσητα με την Ερμιόνη. Στην έξοδο του φαραγγιού με την Ερμιόνη υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα, χτισμένο το 1740,διατηρητέο μνημείο μεταβυζαντινών χρόνων.

Προσφέρεται για αναρρίχηση αλλά και για ένα πολύ όμορφο περπάτημα ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Αν το ξεκινήσετε από το αναρριχητικό πεδίο θα βρείτε στο δρόμο σας ένα παλιό ιστορικό γεφύρι και θα καταλήξετε στο χωριό Φούρνοι. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο κοντά στους Φούρνους και να πάρετε το μονοπάτι για να φτάσετε στο πεδίο.

Το Καταφύκι είναι ένας τόπος που μαγεύει. Oi ήχοι του φαραγγιού, το θρόισμα των φύλλων, τα τιτιβίσματα των πουλιών, το ποτάμι και τόσα άλλα μαγικά που συμβαίνουν εκεί, σε προκαλούν να τα καταγράψεις.

Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε το 2014 η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης και που αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ανεξερεύνητης γωνιάς της Ερμιονίτικης γης.

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. Η προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας έγινε από τους κατοίκους του ομώνυμου χωριού “ΦΟΎΡΝΟΙ”,κ από τον τότε εξωραϊστικός σύλλογος το “Καταφυκι”,κ όχι γενικά όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα από κατοίκους της περιοχής.Το χωριό αξίζει να σημειωθεί ότι αποτέλεσε στο αρχαίο του παρελθόν την έδρα του κρατιδίου του Μασσητά.

  2. Ιωάννα βόλη

    Σωστή παρατήρηση και μάλιστα πολεμήθηκε η προσπάθειά μας αυτή από μεγάλο αριθμό κατοίκων της Ερμιόνης ειδικά,που ευτυχώς δεν τα κατάφεραν!

  3. Ιωάννα βόλη

    Το βίντεο είναι πολύ όμορφο, καλλιτεχνικό με υπέροχους ήχους.Μπραβο σας! ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis