home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασε το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ως ένδειξη πένθους για τον χαμό του συμμαθητή τους

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου τιμά τη μνήμη του συμμαθητή τους, Άγγελου Ρουκάι, και τους Ήρωες του ’40
parelasi 28 oktovriou 2024 15

Φέτος, η συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση και θλίψη. Οι μαθητές παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια, εκφράζοντας έτσι τον πόνο τους για τον πρόωρο θάνατο του συμμαθητή τους, Άγγελου Ρουκάι, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αυτή η πράξη δεν ήταν μόνο μια ένδειξη πένθους, αλλά και μια σημαντική δήλωση αλληλεγγύης και σεβασμού προς τη μνήμη ενός νεαρού που είχε ακόμη πολλά να προσφέρει. Οι μαθητές, φορώντας τα περιβραχιόνια τους, τιμούσαν όχι μόνο την Εθνική Επέτειο, αλλά και τον φίλο τους, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς της κοινότητας και τονίζοντας τη σημασία της μνήμης.

parelasi 28 oktovriou 2024 13
parelasi 28 oktovriou 2024 14

Η παρέλαση περιλάμβανε συμμετοχή σχολείων από το Ναύπλιο, ενώ ακολούθησαν στρατιωτικά τμήματα και μηχανοκίνητα σώματα ασφαλείας, όπως η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων, με τις μελωδίες της, ολοκλήρωσε την εκδήλωση, δημιουργώντας ένα κλίμα βαθιάς πατριωτικής συγκίνησης.

Η συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου, με τη συμβολική του κίνηση, αποδεικνύει ότι η μνήμη και η αλληλεγγύη είναι θεμελιώδεις αξίες που ενώνουν την κοινωνία. Μέσα από τη θλίψη, οι μαθητές του Ναυπλίου έδειξαν ότι κρατούν ζωντανή τη μνήμη των ηρώων του παρελθόντος και των συμμαθητών τους, διατηρώντας το πνεύμα της ενότητας και της αντίστασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis