home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Με εθνική υπερηφάνεια και ενθουσιασμό γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου παρέλασε φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον συμμαθητή τους Άγγελο Ρούκαι, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
parelasi 28 oktovriou 2024 12

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πατριωτική υπερηφάνεια τίμησε το Ναύπλιο την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες που πριν από 84 χρόνια αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η μαθητική νεολαία παρέλασε μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να αποδώσει φόρο τιμής και να ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες με θερμά χειροκροτήματα. Φέτος, η επέτειος γιορτάστηκε με τον σεβασμό και την τιμή που της αξίζει, αποδεικνύοντας την αξία της εθνικής μνήμης.

Φέτος, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου συμμετείχε με βαριά καρδιά και ιδιαίτερη συγκίνηση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον συμμαθητή τους Άγγελο Ρουκάι, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το Ναύπλιο τίμησε με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την Εθνική Επέτειο, αλλά και τη μνήμη του νεαρού μαθητή, αποδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης και της μνήμης.

Στη μαθητική παρέλαση συμμετείχαν σχολεία από το Ναύπλιο, ενώ ακολούθησαν τα στρατιωτικά τμήματα και μηχανοκίνητα σώματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων έκλεισε τις φετινές εκδηλώσεις με εμβατήρια που μετέδωσαν κλίμα πατριωτικής συγκίνησης, ολοκληρώνοντας με ευπρέπεια τη μεγάλη γιορτή της Επετείου του «ΟΧΙ».

Ο ηλιόλουστος καιρός και η γιορτινή ατμόσφαιρα τράβηξαν πολλούς επισκέπτες στο Ναύπλιο αυτό το τριήμερο, γεμίζοντας τα σοκάκια και τις καφετέριες πριν και μετά την παρέλαση, αλλά και τις παραλίες. Η ημέρα ήταν μια ευκαιρία για χαλάρωση και γιορτινή διάθεση, τιμώντας ταυτόχρονα την ιστορική κληρονομιά της χώρας.

Δείτε φωτογραφίες του anagnostis από τη φετινή παρέλαση:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis