home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία και μνημεία την 28η Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου προσφέρει στους πολίτες και τους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν την είσοδο στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου προσφέρει στους πολίτες και τους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν την είσοδο στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει εμβληματικά σημεία πολιτισμού, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο θα υποδέχεται τους επισκέπτες από τις 09:00 έως τις 17:00, με τελευταία είσοδο στις 16:30, αλλά και το το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο από τις 10:00 έως τις 16:00.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Επίσης, καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου για όλους τους επισκέπτες η 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis