home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Κοσμάς Αρκαδίας: Ένα Σαββατοκύριακο γεύσεων και παράδοσης

Συνεχίζεται και αύριο Κυριακή 27/10, η 3η Γιορτή Κάστανου στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα.
3η Γιορτή Κάστανου Κόσμας Αρκαδίας

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Οκτωβρίου, ο Ενωτικός Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοσμά Αρκαδίας διοργανώνει την 3η Γιορτή Κάστανου στην κεντρική πλατεία του Κοσμά, με στόχο να προβάλλει την παράδοση και την τοπική γαστρονομία. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζεστά, ψητά κάστανα, συνοδευμένα από εκλεκτό κρασί για καλωσόρισμα, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που αγκαλιάζει την τοπική παράδοση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλλα Τραϊφόρου, δήλωσε στην ΕΡΤ3: «Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποικιλία τοπικών πιάτων, δίνοντας μια μοναδική γεύση από την κουζίνα της περιοχής μας. Επίσης, οι λάτρεις των γλυκών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά γλυκά με βάση το κάστανο».

Εκτός από τις γαστρονομικές απολαύσεις, η Γιορτή Κάστανου που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή προσφέρει στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να περιηγηθούν στη φθινοπωρινή φύση του Κοσμά. Περιπατητικά μονοπάτια οδηγούν στο εντυπωσιακό καστανοδάσος και στον Προφήτη Ηλία, με θέα στα νησιά του Σαρωνικού. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία παράδοσης και γιορτής για μικρούς και μεγάλους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis