home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Άργος: Εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με μήνυμα Ειρήνης

kypros eirini argos

O Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους για την Ειρήνη 2024, πραγματοποίησαν εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο με θέμα “Ειρήνη και Μνήμη“.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στο Άργος.

Στις 11.30 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ Νεκταρίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Το απόγευμα εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, προσφορά στον Ομιλο Unesco Αργολίδας από την Πρέσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθηνα, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.

Στην εσπερίδα που ακολούθησε χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών κ Ι. Μαλτέζος, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Α. Ταλιαδώρος και η πρόεδρος της Unesco Αργολίδας δρ Μαίρη Μαρούλη-Ζηλεμενου.

Με εισηγήσεις τους, για το εθνικό μας θέμα τοποθετήθηκαν ο κ. Ελευθέριος Παπακώστας ιστορικός συγγραφέας, ο κ. Περικλής Νεάρχου ε.τ πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιος Βαρελάς τ. διπλωμάτης και Γ.Γ του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων γιά την UNESCO και ο κ. Γεώργιος Φραγκούδης εκδότης (εκδόσεις Λειμών).

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης με μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή με τραγούδια αφιερωμένα στην Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις ετέθησαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού ”Μέγας Αλέξανδρος” στo Άργος μεχρι τις 10 Νοεμβρίου με στόχο να την επισκεφτούν σχολεία του Νομού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis