home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Νέα Κίος: Το τεστ DNA θα αποκαλύψει τον οδηγό της μοιραίας σύγκρουσης

Οι δύο Ρομά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο δεν λένε ποιος ήταν ο οδηγός και αλληλοκατηγορούνται – Ο ένας από τους δύο δεν έχει δίπλωμα.
Τροχαίο παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου

Οι εξελίξεις στο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Νέας Κίου Αργολίδας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, είναι ραγδαίες, καθώς η αστυνομία αναζητά τον οδηγό που προκάλεσε τη μοιραία σύγκρουση και στέρησε τη ζωή σε μια 37χρονη μητέρα δύο παιδιών. Η άτυχη γυναίκα κατευθυνόταν προς την εργασία της, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Ρομά, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημά της.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που ο ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου εκσφενδονίστηκε στην παραλία, ενώ ο άλλος βρέθηκε στα πίσω καθίσματα. Και οι δύο Ρομά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Άργους, όμως μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτουν ποιος από τους δύο ήταν ο οδηγός τη στιγμή του δυστυχήματος, με τον έναν να κατηγορεί τον άλλον.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο Ρομά δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αστυνομία έχει συλλέξει δείγματα DNA και γενετικό υλικό από το σημείο του οδηγού, τα οποία θα αποκαλύψουν ποιος ήταν πίσω από το τιμόνι.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο Ρομά αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα του τεστ DNA και βγουν από το νοσοκομείο. Η οικογένεια της 37χρονης μητέρας έχει διορίσει πραγματογνώμονα για να διερευνήσει το δυστύχημα και να συντάξει επίσημη έκθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χριστόφορος Γκλαβένος, μιλώντας το iEidiseis.gr, τόνισε ότι η ταυτότητα του οδηγού θα αποκαλυφθεί σύντομα, ενώ επεσήμανε ότι πρόκειται για υπόθεση επικίνδυνης οδήγησης και όχι απλώς ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η υπερβολική ταχύτητα του οχήματος, που ξεπερνούσε κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο, είναι βασικό στοιχείο για την κατηγορία του κακουργήματος, που αναμένεται να οδηγήσει τον δράστη ή τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Να σημειωθεί πως το νομικό πλαίσιο γι’ αυτές τις περιπτώσεις έχει αλλάξει και πλέον έχει αυστηροποιηθεί σε σχέση με πριν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis