home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Ο Εύζωνας από το Κιβέρι που συγκίνησε την Ελλάδα εντάσσεται στους «Αρματωμένους Μωραΐτες»

Ναύπλιο: Ο Εύζωνας που μας συγκίνησε εντάχθηκε στο Σύλλογο “Αρματωμένοι Μωραϊτες”
tsioulos armatomenoi moraites

Ο Γιώργος Τσιούλος, ο Εύζωνας από το Κιβέρι Αργολίδας που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφάσισε να ενταχθεί στον Σύλλογο «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Σταϊκος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822».

Ο σύλλογος, με έδρα το Ναύπλιο, ιδρύθηκε το 2020 με κύριο σκοπό την αναβίωση των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, διατηρώντας ζωντανή την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου.

Η αποστολή του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά επεκτείνεται και στην προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από δράσεις που εστιάζουν στον άνθρωπο, την παράδοση, καθώς και στα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Ειδικότερα, η γεωγραφική θέση του συλλόγου, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, τον καθιστά ιδανικό για την αναβίωση και την προβολή αυτών των αξιών.

Ο Γιώργος Τσιούλος, που έγινε σύμβολο του ήθους και της παράδοσης, τώρα διευρύνει τη βάση του Συλλόγου και ενισχύει την προσπάθεια να διαδώσει τις αξίες της ιστορικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας σε ένα ευρύτερο κοινό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis