home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Σοκ στα Καλάβρυτα: «Μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο»

Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές – Πώς σώθηκαν οι επιβαίνοντες – Οι περιγραφές των πρωταγωνιστών συγκλονίζουν.
Λεωφορείο

Ανατριχιαστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί κοντά στο χωριό Μάνεσι Καλαβρύτων Αχαΐας, όταν ένα υπεραστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές και εκπαιδευτικούς εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε χαράδρα. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο κόβουν την ανάσα. Το λεωφορείο παραμένει αναποδογυρισμένο εκτός δρόμου, με τα αντικείμενα των παιδιών διάσπαρτα στο έδαφος και το παρμπρίζ σπασμένο. Ο οδηγός έσπασε το τζάμι και βοήθησε όλους τους επιβαίνοντες να απεγκλωβιστούν.

«Κάνω σε μία φάση ‘πεθαίνουμε’», λέει μαθήτρια που επέβαινε στο λεωφορείο, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές. «Χτυπήσαμε όλοι, αλλά ευτυχώς βγήκαμε ζωντανοί». Παρά τις τρομακτικές στιγμές, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αν και αρκετοί επιβάτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η αντίδραση του οδηγού ήταν καθοριστική. «Έσπασα το τζάμι και βγήκα», περιγράφει ο ίδιος στο Live News. Ο οδηγός παρέμεινε ψύχραιμος και φρόντισε να βγάλει με ασφάλεια τους μαθητές και τους δασκάλους.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα – Καλάβρυτα, όταν το λεωφορείο ξέφυγε από τον δρόμο και ανατράπηκε σε μια επικίνδυνη στροφή. Η κακή κατάσταση του δρόμου, χωρίς μπάρες προστασίας, έκανε δύσκολη την προσπάθεια του οδηγού να ελέγξει το όχημα, με τις ρόδες από τη δεξιά πλευρά να βγαίνουν εκτός πορείας.

Οι επιβάτες, αν και δεν κατάλαβαν άμεσα τον κίνδυνο, γρήγορα συνειδητοποίησαν το μέγεθος της κατάστασης.

«Μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο»

«Αν δεν είχαμε τον οδηγό να μας βοηθήσει, ακόμα μέσα θα ήμασταν», δήλωσε μαθήτρια που συμμετείχε στο ατύχημα. Ο οδηγός και οι δάσκαλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον απεγκλωβισμό των παιδιών, με τους γονείς να εκφράζουν την ανακούφισή τους που όλα τα παιδιά γύρισαν στα σπίτια τους ασφαλή.

Η μητέρα τριών μαθητών περιέγραψε με συγκίνηση τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν. «Με πήρε η κόρη μου και μου είπε ‘Μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο’. Είναι δυνατόν να μην τρομάξω; Πρέπει να δούμε τους δρόμους», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο.

Συμπεράσματα και προοπτικές

Το ατύχημα αυτό έφερε στο φως τις ελλείψεις του οδικού δικτύου της περιοχής και την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Ευτυχώς, όλα τα παιδιά είναι ασφαλή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis