home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Αυξομειώσεις σε Μυκήνες και Επίδαυρο

Πάνω από 10% η μείωση στην επισκεψιμότητα των δύο εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας τον Ιούνιο του 2024 – Αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με πέρσι.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Αυξομειώσεις σε Μυκήνες και Επίδαυρο
Μυκήνες Επίδαυρος αρχαιολογικός χώρος

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε τα στοιχεία επισκεψιμότητας για τον Ιούνιο του 2024, τα οποία αποκαλύπτουν ανησυχητική πτώση στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας. Συγκεκριμένα, οι Μυκήνες και η Επίδαυρος, δύο από τους πιο δημοφιλείς ιστορικούς προορισμούς, παρουσίασαν μείωση των επισκεπτών κατά 10,8% και 10,9% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σχέση με πέρσι, οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 6,8% στην Επίδαυρο και κατά 12,3% στις Μυκήνες.

Η πτώση αυτή είναι μέρος μιας γενικότερης τάσης που καταγράφηκε στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, με συνολική μείωση της επισκεψιμότητας κατά 8,5% και μείωση των εισπράξεων κατά 6,8%. Αν και οι ακριβείς λόγοι για την πτώση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, η μείωση των τουριστών σε συγκεκριμένες περιοχές ενδέχεται να σχετίζεται με εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι οικονομικές συνθήκες ή οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Παρά την πτώση, οι χώροι συνεχίζουν να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, διατηρώντας τη θέση τους ως σημαντικά κέντρα πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Μυκήνες, με το εντυπωσιακό παλάτι και τον Θησαυρό του Ατρέα, καθώς και η Επίδαυρος με το θρυλικό αρχαίο θέατρο, παραμένουν πόλοι έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Τα μουσεία πήγαν καλά

Αύξηση 11,2% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ενώ υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 6,5% και αύξηση των εισπράξεων κατά 20,6%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το α’ εξάμηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 17,5% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 3,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 24,1% στις εισπράξεις

oyseia.png
screenshot (153)

Τα best seller σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το α’ εξάμηνο σημειώθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 10,5% στους επισκέπτες, κατά 12,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 9,5% στις εισπράξεις.

Τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία ήταν το μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό, το παλάτι ιπποτών στη Ρόδο, των Δελφών, του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι, τον περασμένο Ιούνιο, Ακρόπολη, Κνωσσός, Ακρόπολη Λίνδου, Επίδαυρος και Σούνιο.

screenshot (152)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis