home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Σε αναβρασμό η Νέα Κίος: «Ήταν έγκλημα, όχι ατύχημα»

Διαμαρτυρίες κατοίκων για την παραβατικότητα των Ρομά και έκκληση για δικαιοσύνη μετά το μοιραίο τροχαίο στην Παραλιακή – Οι δράσεις της Αστυνομίας.
Έγκλημα όχι ατύχημα Νέα Κίος

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Νέας Κίου Αργολίδας μετά τον άδικο θάνατο της 39χρονης Νάντιας Κυριάκου, μητέρας δύο παιδιών, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, όταν ένα όχημα που οδηγούσαν νεαροί Ρομά έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με δύο άλλα οχήματα, οδηγώντας στον τραγικό θάνατο της άτυχης γυναίκας και στον τραυματισμό τριών ακόμη ατόμων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Κίο

Οι κάτοικοι της Νέας Κίου, γεμάτοι θλίψη και οργή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία του χωριού, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας στην περιοχή. Τόνισαν ότι οι Ρομά δημιουργούν καθημερινά προβλήματα, και το τροχαίο με θύμα τη νεαρή μητέρα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της κοινωνικής αγανάκτησης. «Είναι έγκλημα, όχι ατύχημα», βροντοφώναξαν οι Κιώτες.

Για το ίδιο θέμα έχει εκδώσει σχετικό ψήφισμα το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Κίου, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων.

Οι δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή

Η Αστυνομία από την πλευρά της, ανακοίνωσε την ενίσχυση των επιχειρησιακών δράσεων στη Νέα Κίο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εγκληματικότητα και τα τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε περιοχές και εστίες που διαπιστώνεται έντονη παραβατικότητα, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή σε ολόκληρη την επικράτεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στη Νέα Κίο Αργολίδας πραγματοποιούνται επιχειρησιακές δράσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις επιχειρήσεις αυτές συνδράμουν και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Υπηρεσίες Δόμησης κ.λπ.).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων το τελευταίο 9μηνο (Ιανουάριος έως 10 Οκτωβρίου 2024), ελέγχθησαν συνολικά 15.358 άτομα και 579 οχήματα, ενώ:

  • προσήχθησαν 2.458 άτομα,
  • συνελήφθησαν 1.059 άτομα για διάφορα αδικήματα,
  • ακινητοποιήθηκαν 55 οχήματα και
  • βεβαιώθηκαν 873 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο, ζητούν άμεσες λύσεις και μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, καθώς εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα περιστατικά παραβατικότητας θα αυξάνονται όσο δεν λαμβάνονται πιο δραστικά μέτρα.

Φώτο: fb (Valentina Rousou)

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Μέσα σε ένα 9μηνο συνελήφθησαν 1054 μόνο στη Ν.Κιο; Μιλάμε για φουλ εγκληματικοτητα των ρομα. Αν θέλουν πραγματικά να περιορίσουν τη δράση τους να γίνει καταγραφή των ατόμων που διαμένουν στον καταυλισμό, πόσοι ήταν προηγούμενα και πόσοι τώρα και εαν έχει αυξηθεί ο πληθυσμός να δικαιολογηθει πώς και εαν παίρνουν επιδόματα. Αρνούμαστε να επιδοτουμε άτομα που επιδεικνύουν παραβατικη συμπεριφορά. Έλεγχος κάθε δεύτερη μέρα στο καταυλισμό και στα γύρω χωράφια και κατάσχεση όσων δεν αποδεικνυεται η ιδιοκτησία. Όσοι οχλαγωγουν και δημιουργούν επεισόδια σε δικαστήρια και νοσοκομεία συλληψη και σε καταστήματα κράτησης. Δεν φταίμε να θρηνούμε αθώους πολίτες και ορφανά γιατί κάποιοι επιβάλλουν το δίκιο της άγριας Δύσης και να εξαιρούνται από τους νόμους που ισχύουν για όλους. Όταν έρθει η ώρα να γίνει το δικαστήριο για τους εγκληματίες ας κυκλοφορήσει να είμαστε όλοι εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis