banner home design 800x400

home design 1170Χ320

ΕΛΤΑ: Τεράστιο το πρόβλημα της διανομής αλληλογραφίας στην Αργολίδα

Αυστηρή σύσταση στα ΕΛΤΑ από τον Δήμο Ναυπλιέων
ΕΛΤΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα της διανομής αλληλογραφίας στην Αργολίδα το οποίο έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, με τις καθυστερήσεις να επηρεάζουν τόσο τα χωριά όσο και τις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν συχνά τις τρεις εβδομάδες, ενώ η αλληλογραφία συχνά διανέμεται μαζικά και με σημαντική καθυστέρηση, ακόμα και μέσα στην πόλη του Άργους.

Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς λαμβάνουν ληγμένες ειδοποιήσεις από την εφορία, καθυστερημένες κάρτες και άλλες σημαντικές επιστολές, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και επιβαρύνσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν αφορά τη διανομή τύπου. Εφημερίδες που πληρώνονται κανονικά μέσω ΕΛΤΑ φτάνουν στους αναγνώστες τους με μεγάλη καθυστέρηση, απαξιώνοντας ουσιαστικά τον Τύπο και το δικαίωμα ενημέρωσης.

Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή όπου η επικοινωνία και η έγκαιρη λήψη πληροφοριών είναι κρίσιμες, να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Οι πολίτες της Αργολίδας δικαιούνται να λαμβάνουν την αλληλογραφία και τα έντυπά τους έγκαιρα και χωρίς ταλαιπωρία.

Μάλιστα, ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε αυστηρές συστάσεις στα ΕΛΤΑ για την μη διανομή της αλληλογραφίας των πολιτών κυρίως στην περιοχή του πρώην δήμου Μιδέας.

Αυστηρή σύσταση στα ΕΛΤΑ από τον Δήμο Ναυπλιέων

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει:

Αυστηρές συστάσεις στα ΕΛΤΑ για την μη διανομή της αλληλογραφίας των πολιτών κυρίως στην περιοχή του πρώην δήμου Μιδέας αποφάσισε να κάνει ο Δήμος Ναυπλιέων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει μελέτη κόστους για την τοποθέτηση θυρίδων. Μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.

Πολλοί δημότες λαμβάνουν ληξιπρόθεσμα λογαριασμούς ενώ υπάρχουν και διαμαρτυρίες για την μη παραλαβή τραπεζικών καρτών. Δεν λείπουν ακόμα και οι περιπτώσεις, όπου οι πρόεδροι κοινοτήτων κάνουν χρέη ταχυδρόμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως προχωρημένης ηλικίας δημότες“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis