banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξυλόκαστρο: 48ωρη προθεσμία στον ύποπτο για εμπρησμό Αντιδήμαρχο

Ο 70χρονος αντιδήμαρχος, βασικός ύποπτος για τη φωτιά που κόστισε δύο ζωές και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους, ζητά χρόνο για να παράσχει εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτικών αρχών.
fotia xilokastro

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υπόθεση της καταστροφικής φωτιάς που έπληξε την περιοχή του Ξυλοκάστρου στις 29 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και τον θάνατο δύο ανθρώπων. Νωρίτερα σήμερα, ο 70χρονος αντιδήμαρχος της περιοχής, που θεωρείται βασικός ύποπτος για την πρόκληση του εμπρησμού, ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής.

Η υπόθεση λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την απόφαση του εισαγγελέα Κορίνθου να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα του εμπρησμού. Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται ότι το πρωί της πυρκαγιάς βρισκόταν κοντά στο σημείο εκδήλωσής της, καπνίζοντας τα μελίσσια του, παρόλο που η περιοχή βρισκόταν σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ο ύποπτος βρισκόταν στο σημείο λίγο πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ αρχικά αρνήθηκε την παρουσία του στην περιοχή όταν ενημέρωσε τις αρχές για το ξέσπασμα της φωτιάς. Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, παραδέχθηκε τελικά ότι βρισκόταν εκεί.

Παρά τις κατηγορίες, ο αντιδήμαρχος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση μέσω των δικηγόρων του, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή κατά την επόμενη φάση της έρευνας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis