banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Εξαμίλια: Μεγαλείο ανθρωπιάς στην 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Τελετή Αφής Φλόγας της 22η Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στα Εξαμίλια η τελετή αφής φλόγας της 22ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων, είχε ως επίκεντρο το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, το οποίο μεταλαμπαδεύτηκε από μικρούς και μεγάλους λαμπαδηδρόμους σε κάθε γειτονιά του χωριού.

Με την έναρξη της λαμπαδηδρομίας, οι φλόγες της ελπίδας και της προσφοράς φώτισαν τις γειτονιές των Εξαμιλίων. Το άναμμα του βωμού έγινε από τη νεότερη αιμοδότρια, την Κατερίνα Ανδρέου, ενώ το συμβολικό άγγιγμα του φλογοφόρου δαυλού μοιράστηκε με την τιμώμενη καλεσμένη, κυρία Έφη Καρούκη. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τις βραβεύσεις των πρώτων αιμοδοτών του συλλόγου, σε ένα κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας.

Μια γιορτή προσφοράς και αλληλεγγύης

Η 22η Λαμπαδηδρομία προετοιμάζει το έδαφος για την 40ή Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2024, μια συμβολική και επετειακή στιγμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εξαμιλίων, που εδώ και χρόνια υποστηρίζει ενεργά τον θεσμό της αιμοδοσίας. «Η αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής που όλοι μπορούμε να προσφέρουμε», τόνισε στην ομιλία της η κυρία Καρούκη, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν και τη δωρεά μυελού των οστών.

Παράλληλα, η νοσηλεύτρια κυρία Αγγελική Στάμου παρείχε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών, τονίζοντας την απλότητα και την ασφάλεια της διαδικασίας, αλλά και τη σημασία της για τη σωτηρία ζωών.

Ασφαλής λαμπαδηδρομία

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, που διασφάλισε την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας, παρέχοντας στους συμμετέχοντες την προστασία που χρειάζονταν για να διαδώσουν το μήνυμα της προσφοράς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της τελετής, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και προσφοράς προς όλους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis