banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Το Λυγουριό στα χρόνια της Βενετοκρατίας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το Λυγουριό στα χρόνια της Βενετοκρατίας
Το Λιγουριό στα χρόνια της Βενετοκρατίας 1686 - 1715

Η Κοινότητα Ασκληπιείου διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό, εκδήλωση – ομιλία με τίτλο “Το Λιγουριό στα χρόνια της Βενετοκρατίας 1686 – 1715“.

Ομιλήτρια η πρ. Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Ευτυχία Δ. Λιάτα. Το Λιγουριό στην ιστορική του πορεία διαχρονικά ακολούθησε τη μοίρα του Ναυπλίου.

Κατά την περίοδο της Β΄ Βενετοκρατίας (1686-1715) οι βενετοί, κυρίαρχοι της Πελοποννήσου οργάνωσαν τη χαρτογράφηση του χώρου και την απογραφή των κατοίκων, δημιουργώντας έτσι το μοναδικό έως σήμερα κτηματολόγιο της περιοχής.

afisa

Από το σπουδαίο αυτό αρχειακό τεκμήριο αντλούνται τα στοιχεία, που θα παρουσιαστούν στην ομιλία και αναφέρονται στην κτηματογράφηση της ευρύτερης περιοχής του Λιγουριού, στην καταγραφή όλων των έγγειων αγαθών του τόπου, καθώς και στη σύνθεση και την ονοματολογία του πληθυσμού.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά, ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης στο πιάνο και στο τραγούδι ο τενόρος Βαγγέλης Ζερβόπουλος.

Η εκδήλωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου και τη συμβολή της Εθελοντικής Ομάδας Λυγουριού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis