banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Γιατί στο Κουτσοπόδι; Νέα δεδομένα για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας

kallitexniko sxoleio agiasmos (5)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου ο αγιασμός στο Καλλιτεχνικό Λύκειο στο Κουτσοπόδι παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. κ. Νεκταρίου.

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουτσοποδίου Δημήτρης Νέζος καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλης Πολύδωρος.

Ο Δήμαρχος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα ύπαρξης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας στα όρια του δήμου μας ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα μόνιμης στέγασης τα οποία υπάρχουν.

Η ομιλία του Δημάρχου

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ, στο Κουτσοπόδι, στον αγιασμό για την έναρξη της λυκειακής τάξεως του Καλλιτεχνικού Λυκείου και τη μεταφορά της τρίτης τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο είναι ένα σχολείο ιδιαίτερο, ειδικό όπως ονομάζεται και είναι ένα από τα μόλις 10 που υπάρχουν στη χώρα μας. Στη δε Πελοπόννησο είναι το μοναδικό. Ιδρύθηκε στην Αργολίδα ως Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας το 2021. Και παρόλο που γνώριζε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι τα παιδιά αναπόφευκτα το 2024  θα αποφοιτούσαν από το Γυμνάσιο και θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για εξεύρεση λύσης για τη λειτουργία της πρώτης λυκειακής τάξεως και στη συνέχεια των άλλων δύο, απλά αδιαφόρησαν.

Μας ήλθε λοιπόν με το που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή η δύσκολη επιλογή του πώς θα αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση. Σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία έχουμε μία εξαιρετική και γόνιμη συνεργασία, στηρίξαμε την απόφαση της , και συμφωνήσαμε  με τη λύση της λειτουργίας της λυκειακής τάξης εδώ, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου και ακολούθως να μεταφερθεί καταρχήν και η τρίτη Γυμνασίου. Με γρήγορες κινήσεις κάναμε όλες τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, φροντίζοντας οι εγκαταστάσεις από κάθε άποψη να λειτουργούν άρτια.  Νέα ηλεκτρική εγκατάσταση, θέρμανση, κλιματισμός, ελαιοχρωματισμοί, νέες τουαλέτες όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Φροντίσαμε για τη μεταφορά εξοπλισμού, θρανίων, γραφείων, διαδραστικών πινάκων, ηλεκτρονικών  υπολογιστών και εξοπλισμού.  Μετά από αίτηση του διευθυντή του σχολείου μεριμνήσαμε και θα είναι σε λίγες ημέρες έτοιμες προς χρήση και οι εγκαταστάσεις του διπλανού οικήματος για να λειτουργούν ως εργαστήρια, αίθουσες εξειδικευμένων μαθημάτων και τραπεζαρία για τους μαθητές. Δύο προκάτ αίθουσες που είχαν παραγγελθεί τοποθετήθηκαν στο προαύλιο για ειδικά μαθήματα. Δέσμευση μου είναι ότι μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά θα γίνουν και εργασίες δημιουργίας γηπέδων στο προαύλιο χώρο αλλά και φύτευσης στα παρτέρια του σχολείου.

Το σχολείο στο Κουτσοπόδι  επομένως δεν αποτέλεσε μία λύση ανάγκης, μία εξοικονόμηση απλά  κάποιου χώρου για να στοιβαχτούν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Είναι ένα κτίριο απολύτως επαρκές, με όλα όσα πρέπει να έχει ένα σχολείο στις ημέρες μας και ακόμη περισσότερα, αισθητικά όμορφο, ασφαλές, ψηλοτάβανο, με φως και αερισμό. Είναι σε πεδιάδα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άργος και ευρισκόμενο στην κωμόπολη του Κουτσοποδίου, ενταγμένο στον αστικό ιστό.

Όλα καλά λοιπόν; Όχι είναι η απάντηση. Το καλλιτεχνικό σχολείο είναι ένα απόκτημα για το δήμο Άργους και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο. Οφείλουμε λοιπόν να βρούμε και να απαιτήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση και την περιφέρεια να χρηματοδοτήσει μία λύση η οποία θα είναι η ιδανική για να μπορεί να στεγαστεί όλο το Καλλιτεχνικό Σχολείο σε ενιαία εγκατάσταση. Όπως κινηθήκαμε τόσο γρήγορα για να φέρουμε το παλαιό δημοτικό σχολείο στη σημερινή του κατάσταση, έτσι θα εργαστούμε και για μία συνολική λύση για το καλλιτεχνικό σχολείο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Καλοστέριωτο το νέο σχολείο και καλή σχολική χρονιά. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis