banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ανησυχία στην Καλαμάτα: Ρευματοκλοπή προκαλεί σπινθήρες και φωτιές στα χωράφια

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στην Καλαμάτα από την αύξηση των περιπτώσεων ρευματοκλοπής, ιδιαίτερα κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.
Καρτέρι της αστυνομίας για τους κλέφτες της ΔΕΗ στην Αργολίδα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στην Καλαμάτα από την αύξηση των περιπτώσεων ρευματοκλοπής, ιδιαίτερα κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας πρόχειρων καλωδιώσεων, οι οποίες περνούν μέσα από χωράφια και προκαλούν φωτιές.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας, Θανάση Κατσαφάδο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Live News, ένα καλώδιο που κλάπηκε από στύλο της ΔΕΗ εκτείνεται για περίπου 600-700 μέτρα, περνώντας από ελαιώνες και χωράφια, μέχρι να καταλήξει στον καταυλισμό. Μάλιστα, δύο φωτιές ξέσπασαν πρόσφατα στην ίδια περιοχή λόγω της επικίνδυνης υποκλοπής ρεύματος.

«Τα καλώδια είναι εκτεθειμένα και πρόχειρα ενωμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπινθήρες και φωτιές, βάζοντας σε κίνδυνο την ανατολική ζώνη της Καλαμάτας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας. Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με το συνεχή φόβο μήπως τα καλώδια, τα οποία περνούν μέσα από τα χωράφια τους χωρίς την άδειά τους, προκαλέσουν νέες φωτιές και καταστρέψουν τις περιουσίες τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να καταγγείλουν την κατάσταση στον εισαγγελέα, φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ασφάλεια των σπιτιών τους. Παρά τις παρεμβάσεις, οι υπαίτιοι της ρευματοκλοπής φαίνεται να συνεχίζουν τις παράνομες ενέργειές τους, καθώς μόλις μία ημέρα μετά την τελευταία φωτιά, εγκατέστησαν εκ νέου καλώδια στην ίδια περιοχή.

Η κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους και τα χωράφια τους, ενώ απαιτούνται άμεσες και αυστηρές ενέργειες από τις αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis