banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Χορεύουν για τον Έρωτα και την Αγάπη στο Κρανίδι

Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τα ερωτικά δημοτικά τραγούδια, όπου ο έρωτας και η αγάπη ζωντανεύουν μέσα από χορό και μουσική.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

afisa

Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, η 12η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και συναίσθημα. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου τα ερωτικά δημοτικά τραγούδια θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.

Η παράδοση και η αγάπη για τη μουσική θα είναι οι πρωταγωνιστές, με τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την προσμονή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερωτευμένοι στη ζωή τους. Από την Ηπειρο μέχρι τη Μακεδονία, κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τα δικά της μοναδικά τραγούδια, τα οποία θα απολαύσουμε με χορευτική ποικιλία που εκφράζει τη χαρά και τον πόνο της αγάπης.

Αγαπημένα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης

Τα παραδοσιακά τραγούδια της βραδιάς θα αναδείξουν την ποικιλία των συναισθημάτων που συνοδεύουν τον έρωτα. Από την Μικρά Ασία μέχρι την Κρήτη, οι στίχοι μιλούν για τις χαρές, τους καημούς, και τις αξεπέραστες προκλήσεις που συναντούν οι ερωτευμένοι:

  • “Η αγάπη είναι καρφίτσα κι αγκυλώνει στην καρδιά” από τη Μικρά Ασία
  • “Παντρεύουν την αγάπη μου για πείσμα, για γινάτι μου” από την Ήπειρο
  • “Να σε χαρεί εκείνος που σε λαχταρεί” από την Πελοπόννησο

Η εκδήλωση θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής και του χορού, καθώς θα γίνει ένα πανηγύρι που ενώνει ανθρώπους κάθε ηλικίας.

afisa

Ένα αυθεντικό πανηγύρι για όλους

Περάστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση, ελαιόλαδο και μουσική, και ανακαλύψτε πώς οι Έλληνες τραγουδούσαν για τον έρωτα και την αγάπη εδώ και αιώνες. Στην καρδιά της Ερμιονίδας, το γλέντι θα φέρει κοντά ανθρώπους, που θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί, ταξιδεύοντας μουσικά σε όλη την Ελλάδα.

Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, όπου ο έρωτας και η αγάπη θα γιορταστούν με τον πιο αυθεντικό και παραδοσιακό τρόπο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis