banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ηλεία: 9 φωτιές σε λίγες ώρες – Τραυματίστηκε σοβαρά πυροσβέστης

Βελτιωμένη η εικόνα στο Γεράκι Αμαλιάδας, καλύτερη εικόνα σε Μανωλάδα, οριοθετήθηκε στον Πανόπουλο – Κάηκαν σπίτια σε οικισμό της Αμαλιάδας – Μηνύματα 112 για εκκενώσεις οικισμών
Πυροσβέστης

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία δείχνει σημάδια βελτίωσης, με τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής να βρίσκονται πλέον υπό μερικό έλεγχο. Ειδικότερα, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, οι πυρκαγιές στο Γεράκι και στη Μανωλάδα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, ενώ στον Πανόπουλο το πύρινο μέτωπο οριοθετήθηκε.

Ωστόσο, η μάχη της κατάσβεσης δεν ήταν χωρίς απώλειες. Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά την προσπάθειά του να περιορίσει τη φωτιά στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης υπέστη συντριπτικό κάταγμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στο Γεράκι Αμαλιάδας είναι εντατικές, με τη συμμετοχή 195 πυροσβεστών, 65 πυροσβεστικών οχημάτων, 4 ομάδων πεζοπόρων, καθώς και εναέριων μέσων, με 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα που υποστήριζαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας τις προσπάθειες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και μηχανήματα έργου, όπως και υδροφόρες των τοπικών αρχών.

Δυστυχώς, οι ζημιές δεν περιορίστηκαν μόνο σε φυσικό περιβάλλον. Ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, δήλωσε ότι δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα καταστράφηκαν, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

9 πυρκαγιές από το πρωί

Στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, εννέα πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί από το πρωί, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν συνεχείς μάχες για τον περιορισμό τους. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται ήδη στο σημείο και ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν τις φωτιές, με το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας να μην αποκλείεται.

Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα για τυχόν νέες οδηγίες.

112 για εκκενώσεις οικισμών

Στις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, στις 14.30 ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis