banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Μάχη με τη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας – Σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία – Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών περιοχών και αυξημένη επιφυλακή σε άλλους

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Γεράκι Αμαλιάδας, στην Ηλεία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία καίει κοντά σε οικισμούς, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και με 13 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.

Μηνύματα από το 112

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην Αμαλιάδα, ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Ισχυροί άνενοι

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι αρχές αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και με νέα μέσα για να καταπολεμήσουν τη φωτιά, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των οικισμών και των περιουσιών.

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis