banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξυλόκαστρο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Ξεκινούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις
fotia ksylokastro (2)

Η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Δυτική Κορινθία παρουσιάζει βελτίωση, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν καταστροφική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν, ενώ συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν συνολικά 478 πυροσβέστες, με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, ενώ στήριξη παρείχαν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλαν επίσης στις επιχειρήσεις.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ

Μετά τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοίνωσε τις διαδικασίες για τους πληγέντες που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ. Οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Για ζημιές στη φυτική παραγωγή: Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές.
  • Για ζημιές στη ζωική παραγωγή: Οι κτηνοτρόφοι που έχουν χάσει ζώα ή έχουν υποστεί ζημιές στις μονάδες τους, μπορούν επίσης να καταθέσουν τις δηλώσεις τους στον ΕΛΓΑ.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την στήριξη των πληγέντων, εξασφαλίζοντας ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis