banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Δήμητρα Σωτηροπούλου: Το Παγκόσμιο Μεσιτικό Δίκτυο της RE/MAX στην Αργολίδα

Η RE/MAX διοργανώνει Ημέρα Καριέρας στην Αργολίδα – Η αγορά ακινήτων είναι ένας δυναμικός κλάδος
remax logo

Με αφορμή τη 2η πενταετία παρουσίας του #1 Παγκόσμιου Μεσιτικού Δικτύου της RE/MAX στην Αργολίδα και την Ημέρα Καριέρας που διοργανώνει η εταιρεία την Τετάρτη 9/10/24, συναντήσαμε τη διευθύνουσα του γραφείου RE/MAX Experts στο Ναύπλιο κα Δήμητρα Σωτηροπούλου, διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό Ε.Μ.Π.

Συνέντευξη Δήμητρας Σωτηροπούλου

ΕΡ. Πώς επιλέξατε να συνεχίσετε ακόμη μία 5ετία με τη RE/MAX;

ΑΠ. Κάθε επιχειρηματίας θέλει να ευημερεί και να προχωρά ανοδικά. Για να το πετύχει χρειάζεται συμπαράσταση. Όταν η RE/MAX παρέχει γνώση και εμπειρία 52 ετών στην αγορά ακινήτων, παγκόσμιο δίκτυο σε 120 χώρες, ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία με πάνω από 2.400 γραφεία και σταθερή εδραίωση 22 ετών στην Ελλάδα με 85 γραφεία, τη δύναμη περισσότερων από 1.200 ενεργών συμβούλων ακινήτων κι ένα δίκτυο που συνεχώς μεγαλώνει, δεν γίνεται παρά να νιώθεις γερά τα φτερά στις πλάτες σου και να συνεχίσεις να πετάς.

22ο Πανελλαδικό Συνέδριο της RE/MAX Ελλάς
22ο Πανελλαδικό Συνέδριο της RE/MAXΕλλάς, Μάιος 2024 Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη

Επίσης η RE/MAX θωρακίζει κάθε μέλος της με εργαλεία, τεχνικές και δεξιότητες ώστε να είναι πάντα ενήμερο για τα τρέχοντα θέματα της κτηματομεσιτικής αγοράς και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά κάθε αγοραπωλησία. Αυτό γίνεται μέσω συνεχούς εκπαίδευσης. Επομένως, πώς να μη νιώθει κανείς δυνατά τα πόδια του για να επιχειρεί στον δρόμο της αγοράς ακινήτων;

ΕΡ. Πώς βλέπετε το Real Estate; Πώς κινείται η κτηματαγορά;

ΑΠ. Πέραν της διάχυτης αίσθησης όλων μας ότι ο κλάδος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων που έγιναν πανελλαδικά το 2022 ήταν 112.283, όταν μόλις δύο χρόνια πριν ήταν 74.769. Ειδικότερα δε στην Αργολίδα, οι αντίστοιχες πράξεις ήταν 1.203 το έτος 2022 έναντι μόλις 792 το έτος 2020,μια καταγεγραμμένη θετική μεταβολή 152%! Είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι διανύουμε μια περίοδο άνθισης της αγοράς ακινήτων η οποία είναι συνεχώς ανοδική.

ΕΡ. Ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος σας στο γραφείο σας;

ΑΠ. Ουσιαστικά δημιουργώ επιχειρηματίες, μεσίτες & μεσίτριες, στον χώρο της αγοράς ακινήτων, μέσω συνεχούς εκπαίδευσης, υποστήριξης και καθοδήγησης, με σκοπό την ταχεία ανάπτυξή τους στον κλάδο. Για να το εξηγήσω, μετά από μια σειρά συναντήσεων, καταλήγω στην επιλογή του ανθρώπου που θα ενταχθεί στο δυναμικό του γραφείου μας, ο οποίος κατά την είσοδό του λαμβάνει τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 40 ωρών, κεντρικά από τη RE/MAX Ελλάς. Αμέσως μετά ο νέος συνεργάτης εντάσσεται ενεργά στο γραφείο μας, μπαίνοντας κατ’ ευθείαν στην επαγγελματική δράση και παραγωγή, παράλληλα με την εκπαίδευση που ακολουθεί. Κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου της ενεργού δραστηριότητάς του, λαμβάνει το 2ο κύκλο εκπαίδευσης διάρκειας 8 εβδομάδων. Στο τέλος του πρώτου χρόνου παρακολουθεί νέο σεμινάριο διάρκειας 10 εβδομάδων και προς το τέλος του 2ου χρόνου ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή του με σεμινάριο διάρκειας 14 εβδομάδων. Δηλαδή ο νέος συνεργάτης λαμβάνει εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 33 εβδομάδων μέσα στα πρώτα 2 χρόνια. Σε αυτή θα προσθέσω τα εμβόλιμα webinars από τη μητρική εταιρεία, τα οποία γίνονται ανά δεκαπενθήμερο και έχουν σκοπό την ανάπτυξη συγκεκριμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων σε όλους τους συνεργάτες του δικτύου μας στην Ελλάδα.

Για να το πω με ένα παράδειγμα, η εταιρεία μας είναι σαν ένα χημείο: δίνονται στο νέο επιχειρηματία του κλάδου όλες οι ουσίες που θα χρειαστεί, όλα τα μηχανήματα και όλες οι υπάρχουσες μέχρι σήμερα φόρμουλες – συνταγές. Ελπίζουμε και τον ενθαρρύνουμε να πορευτεί με τα εφόδια αυτά, προεκτείνοντας τις υπάρχουσες φόρμουλες με τις δικές του ιδέες, την προσωπικότητα και τη δημιουργικότητά του. Θέλουμε να παραμείνουμε άτομα, αλλά συνάμα και μέλη μιας ομάδας που μοιράζεται γνώση και δημιουργεί νέα εμπειρία.

RE/MAX Experts
RE/MAX Experts Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 12 Ναύπλιο

ΕΡ. Ποιός είναι ο ρόλος του μεσίτη/-τριας;

ΑΠ. Ξεκάθαρα μεσιτικός, να βρίσκεται δηλαδή σε διαρκή συναναστροφή με τον κόσμο, στην αγορά, στις γειτονιές, εκεί που υπάρχει η πληροφορία ότι κάποιος θέλει να πουλήσει ή κάποιος αναζητά ακίνητο προς αγορά ή μίσθωση. Επίσης, να μεσολαβεί στο να φέρει σε συμφωνία πωλητή-αγοραστή και να εργάζεται με επαγγελματισμό για να καλύψει εξ ίσου τις ανάγκες και τις προσδοκίες και των δύο πλευρών. Η προβολή και προώθηση των ακινήτων καθώς και η υποστήριξη κάθε υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα, γίνεται κεντρικά από το γραφείο μας. Μας ενδιαφέρει ο μεσίτης της RE/MAX Experts να διαθέτει όλη την υποστηρικτική υποδομή για να κάνει τη δουλειά του άνετα, μέσα σε ένα προστατευμένο και οργανωμένο περιβάλλον.

ΕΡ. Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει κάποιος/-α για να ενταχθεί στο γραφείο σας;

ΑΠ. Ο/Η σύμβουλος ακινήτων διαχειρίζεται το σημαντικότερο απόκτημα ή επενδυτική κίνηση στη ζωή ενός ανθρώπου, το σπουδαιότερο υλικό αγαθό στη συνείδηση των Ελλήνων, το ακίνητο. Έτσι, πρωτίστως, ο άνθρωπος που θα ενταχθεί στην ομάδα μας πρέπει να διακρίνεται για το ήθος και την ακεραιότητά του, τη φιλικότητά του και τη διάθεση να εξυπηρετεί τους πελάτες του με ευγένεια, αφοσίωση και επαγγελματισμό. Δεν θα παραλείψω να αναφέρω ότι θα πρέπει να διαθέτει κίνητρο για να πετύχει, προσαρμοστικότητα  και να μπορεί να εργαστεί μέσα σε ομάδα.

ΕΡ. Πώς ατενίζει η Δήμητρα το μέλλον;

ΑΠ. Μόνο αισιόδοξη μπορώ να είμαι διότι η αγορά ακινήτων είναι ένας δυναμικός κλάδος, οι άνθρωποί μας είναι πραγματικά άξιοι και εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, και η συνταγή μας είναι 52 χρόνια δοκιμασμένη και παγκόσμια επιτυχημένη! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχουμε ακόμα περισσότερους ευχαριστημένους πελάτες. Το αποτύπωμά μας, δηλαδή όλη η αφοσίωση που δίνει η ομάδα μας σε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα, να έχει διάρκεια. Να εντυπωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων πως σε οτιδήποτε αφορά το ακίνητο, μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς. Και ότι θα αντιμετωπισθεί με ειλικρίνεια, σεβασμό αλλά και με ρεαλισμό που στηρίζεται σε γνώση και εμπειρία.

Στη RE/MAX Experts πίσω από κάθε αγοραπωλησία βλέπουμε τον άνθρωπο και τη ζωή του.

Επί τη ευκαιρία είναι χαρά μου να προσκαλέσω τους Αναγνώστες και  τις αναγνώστριές σας στην Ημέρα Καριέρας που θα λάβει χώρα στο γραφείο μας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ., παρουσία στελέχους της εταιρείας μας από τη RE/MAXΕλλάς. Είναι μια ανοικτή εκδήλωση για όλους όσοι επιθυμούν να έρθουν και να γνωριστούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να πούμε πολλά ενδιαφέροντα για τον χώρο του realestate!

Δήμητρα Σωτηροπούλου
Δήμητρα Σωτηροπούλου, Διευθύνουσα RE/MAXExperts – Ναύπλιο Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.&MSc Ε.Μ.Π. Πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων REV
RE-MAX Experts
Μέλος του Δικτύου RE/MAX International και RE/MAX Greece
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 12 Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100
t. 27520-28813

[email protected], [email protected]

www.remax-experts.gr

Instagram: remaxexpertsnafplio

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis