banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Δημήτρης Πτωχός: “Οι πληγές της Κορινθίας είναι βαθιές, αλλά θα προχωρήσουμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα”

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για την καταστροφική φωτιά στην Κορινθία
Ptoxos P.E Korintho

Οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για την Κορινθία, καθώς η καταστροφική πυρκαγιά άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στις περιουσίες και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Το πιο τραγικό αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η απώλεια δύο ανθρώπων, δύο οικογενειάρχες που δεν είναι πια μαζί μας. Με βαθύτατη θλίψη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. “Οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί σας“, τόνισε σε μήνυμά του.

Ο Περιφερειάρχης θέλησε να ευχαριστήσει θερμά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τις τοπικές αρχές, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. “Η συμβολή σας ήταν καθοριστική. Σας ευχαριστούμε“, ανέφερε.

Αναγνωρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής, ο κ. Πτωχός δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών. “Οι πληγές είναι βαθιές, όχι μόνο στο φυσικό τοπίο, αλλά και στις ζωές των συμπολιτών μας που έχασαν περιουσίες, καθώς και τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις“, δήλωσε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς, όπως τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, καθώς και με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο. “Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει κάθε αναγκαία ενέργεια το ταχύτερο δυνατό“, τόνισε.

Ο Δημήτρης Πτωχός έκλεισε το μήνυμά του με ένα αισιόδοξο κάλεσμα για συνεργασία και αλληλεγγύη. “Η Πελοπόννησος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στο παρελθόν και πάντα καταφέρνουμε να προχωράμε με αποφασιστικότητα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, ώστε να αποκαταστήσουμε όσα χάθηκαν.”

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός αναφέρει:

Οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας. Η πυρκαγιά που έπληξε την Κορινθία άφησε πίσω της βαθιές πληγές στο φυσικό περιβάλλον, στις περιουσίες και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Πάνω απ’ όλα, όμως, στοίχισε τη ζωή σε δύο οικογενειάρχες, νέους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας. Με βαθύτατη θλίψη εξέφρασα τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί σας.

Ταυτόχρονα, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τις τοπικές αρχές, που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η συμβολή σας ήταν καθοριστική. Σας ευχαριστούμε.

Αναγνωρίζουμε το μέγεθος της καταστροφής και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, χωρίς να μπορούμε να μετρήσουμε τον πόνο που βιώνουμε.

Οι πληγές που άφησε πίσω της η φωτιά είναι βαθιές, όχι μόνο στο φυσικό τοπίο, αλλά και στις ζωές των συμπολιτών μας που είδαν τις περιουσίες τους, καθώς και τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις να καταστρέφονται. Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε δίπλα στους πληγέντες και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των καταστροφών σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη είμαι σε διαρκή συνεννόηση και επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς: τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα για τις αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσει και φυσικά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει κάθε αναγκαία ενέργεια το ταχύτερο δυνατό. Η Πελοπόννησος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στο παρελθόν, και πάντα καταφέρνουμε να προχωράμε με αποφασιστικότητα, να στεκόμαστε στα πόδια μας.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με συνεργασία και αλληλεγγύη, ώστε να αποκαταστήσουμε όσα χάθηκαν“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis