banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Νέα αναβάθμιση γεωτρήσεων από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας: Πρωτοποριακές τεχνολογίες για καλύτερη διαχείριση νερού

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας υπέβαλλε πρόταση πράξης για την ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 2.6 “Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων”
nero

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας υπέβαλλε πρόταση πράξης για την ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 2.6 “Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων” με τίτλο “ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΙΙ” του ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ύψος της εκτιμώμενης αξίας της πρότασης ανέρχεται στα 185.898,94€ (πλέον Φ.Π.Α) και αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας στις τοποθεσίες “Βαθειά Λάκκα” Κ. Πορτοχελίου, “Πλατύ Πηγάδι” Κ. Κρανιδίου και “Γέφυρα” Κ. Φούρνων.

Επιπροσθέτως, το αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

α) την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία νέου εξοπλισμού νέας γενιάς (αντλητικών συγκροτημάτων) υψηλού βαθμού απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης στην υφιστάμενη υδρευτική γεώτρηση του δικτύου με χρήση προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών (PLC), διάταξης ρύθμισης στροφών κινητήρα, αναλυτικών ενέργειας και ποιοτικών χαρακτηριστικών, λοιπά μετρητικά όργανα και παρελκόμενο εξοπλισμό.

β) την αντικατάσταση και αναβάθμιση της υδραυλικής εγκατάστασης με την τοποθέτηση νέων αγωγών, μετρητών κλπ στοιχείων.

γ) την εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον συνεχή έλεγχο και την παρακολούθηση των παραπάνω γεωτρήσεων, επιτρέποντας την άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις βλάβης ή διαρροής και τη σύνδεσή τους και λειτουργία με τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου που προβλέπεται να εγκατασταθεί στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας στα πλαίσια της σύμβασης 642/24-05-24 24SYMV014868589.

δ) Την αντικατάσταση και αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα σε κάθε προαναφερθείσα γεώτρηση και των συστημάτων προστασίας για την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες, όπως κεραυνούς, διακοπές τροφοδοσίας- ρεύματος κ.λπ.

ε) Τη σχηματική απεικόνιση των εσωτερικών δικτύων των εν λόγω οικισμών σε kml, την παραμετροποίηση των τοπικών σταθμών ελέγχου και την ενσωμάτωσή τους στον υπάρχοντα ΚΣΕ.

στ) Την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την καλύτερη διαχείριση και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, με σκοπό τη μείωση των απωλειών και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Περαιτέρω, η υποβολή της πράξης αφορά στην: 

  • Προμήθεια, παραμετροποίηση, εγκατάσταση και λειτουργία Τοπικών Σταθμών Ελέγχου και Επικοινωνίας (ΤΣΕ) και λειτουργία λογισμικού παρακολούθησης λειτουργίας της κάθε γεώτρησης στον υφιστάμενο Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) και ό,τι απαιτηθεί για τη λειτουργία και την εμφάνιση των σημείων στον ΚΣΕ.
  • Μελέτη εφαρμογής για την ορθή ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης προμήθειας, η οποία θα εγκριθεί από την υπηρεσία.
  • Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος (των τριών τοπικών σταθμών κάθε γεώτρησης), το οποίο φαίνεται και ρυθμίζεται από τον υφιστάμενο ΚΣΕ,
  • Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα δώδεκα μηνών από το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής,
  • Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης και το διάστημα της δοκιμαστικής λειτουργίας και τεκμηρίωση.

“Με αυτή την πράξη, ευελπιστώντας στην έγκριση της εν λόγω χρηματοδότησης, η Υπηρεσία μας συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειες εξασφάλισης νέων χρηματοδοτήσεων με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών”, αναφέρει η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis