banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Πράσινο φως για την πεντάστερη επένδυση του Ιρλανδού κροίσου στην Αργολίδα

Ο Δήμος Ερμιονίδας ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα του Πολ Κόλσον στη Χηνίτσα.
Χηνίτσα Πορτοχέλι

Το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων στη Χηνίτσα της Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, προχωρά στο στάδιο αδειοδότησης.

Το έργο κοντά στο Πόρτο Χέλι, που φέρει την υπογραφή της Hinitsa Bay Holdings, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Ιρλανδός κροίσος Πόλ Κόλσον, έλαβε την έγκριση από τον Δήμο Ερμιονίδας για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), με στόχο την πολυτελή τουριστική ανάπτυξη.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Η επένδυση που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 642,5 στρεμμάτων, επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός οικοτουριστικού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, και κέντρα ευεξίας.

Το έργο φιλοδοξεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αναψυχής και ευεξίας.

Μεγάλη χωρητικότητα

Το τουριστικό συγκρότημα θα διαθέτει συνολική χωρητικότητα 607 κλινών, ενώ η ανάπτυξη της περιοχής θα πραγματοποιηθεί με χαμηλό συντελεστή δόμησης, 0,07.

Το ξενοδοχείο θα εκσυγχρονιστεί πλήρως, και οι πολυτελείς κατοικίες θα κατασκευαστούν με βάση τις προδιαγραφές για βιώσιμη ανάπτυξη.

Εγκαταστάσεις και υπηρεσίες

Το κέντρο βάρους του έργου περιλαμβάνει, εκτός από το ξενοδοχείο, εστιατόριο παραλίας με γνωστό σεφ, υπαίθριο αθλητικό κέντρο, και δύο κέντρα ευεξίας.

Ένα απομονωμένο παρεκκλήσι και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται εντός της γραμμής δόμησης των 50 μέτρων από την ακτογραμμή, διασφαλίζοντας τη μοναδικότητα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Οικιστική ανάπτυξη

Οι πολυτελείς κατοικίες θα σχεδιαστούν με προσαρμογή στο φυσικό τοπίο, ενώ θα προσφέρουν πλήρη ευελιξία στους ιδιοκτήτες.

Η επιφάνειά τους θα κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.500 τ.μ., με στόχευση σε επενδυτές υψηλού βιοτικού και εισοδηματικού επιπέδου.

Τα οφέλη για την περιοχή

Η επένδυση αναμένεται να προσφέρει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες τουρισμού και προσφέροντας μακροχρόνιες θέσεις εργασίας.

Εκτιμάται ότι κατά την κατασκευή θα δημιουργηθούν 200 προσωρινές θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, η απασχόληση θα αυξηθεί κατά 500% σε σχέση με το υφιστάμενο ξενοδοχείο, με μόνιμες θέσεις για την ολοετή λειτουργία του καταλύματος.

Το ξενοδοχείο και το αεροδρόμιο

Η περιοχή φιλοξενεί ήδη το ξενοδοχείο AKS Hinitsa Bay, το οποίο θα αναβαθμιστεί σε σύγχρονες προδιαγραφές βιώσιμης δόμησης.

Επίσης, περιλαμβάνει το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Αλεξίου και ιδιωτικές εκτάσεις, στις οποίες δεν θα γίνει παρέμβαση, εξασφαλίζοντας τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Με έμφαση στην πολυτέλεια, τη βιωσιμότητα και την ολοετή λειτουργία, το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα υπόσχεται να αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής, προσφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis