banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Η φωτιά πάει προς τα Τρίκαλα Κορινθίας – Πετάνε 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που εξαπλώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.
Φωτιά Σοφικό

Η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Ξυλόκαστρο συνεχίζει να καίει αμείωτη, κινούμενη πλέον βόρεια των Τρικάλων Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες που εξαπλώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Την Τρίτη το μεσημέρι ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, με 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή, υποστηριζόμενα από 406 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 132 οχήματα που βρίσκονται στο πεδίο. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων να αυξάνεται.

Στις 7:20 το πρωί της Τρίτης, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των Σοφιανών Ξυλοκάστρου, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι. Το μήνυμα προειδοποιούσε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφιανά. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σοφιανά απομακρυνθείτε προς Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά Κορινθίας, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών. Οι φλόγες έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, καλλιέργειες και υποδομές, ενώ η απειλή για περαιτέρω ζημιές παραμένει.

Στην περιοχή Ροζενά βρέθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με τη συμμετοχή πυροσβεστών, σωμάτων ασφαλείας και εμπλεκόμενων φορέων. Ο συντονισμός των δυνάμεων συνεχίζεται με στόχο να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς.

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, με την ελπίδα ότι οι ισχυροί άνεμοι θα υποχωρήσουν, ώστε να μπορέσουν να τεθούν υπό έλεγχο οι ανεξέλεγκτες φλόγες που έχουν μετατρέψει την Κορινθία σε πύρινη κόλαση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis